Pronađena Isusova kuća?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 21:47

Pronađena Isusova kuća?

Britanski istraživač Ken Dark, arheolog iz Univerziteta Reding, tvrdi da je našao kuću u kojoj je detinjstvo proveo Isus Hrist i da se ona nalazi u Nazaretu, saopštila je danas Evropska asocijacija arheologa na zvaničnom Tviter nalogu.

Dark je proveo 14 godina tražeći ostatke samostana sestara Nazareta u Izraelu, u kojem je, prema njegovoj tvrdnji, živeo Isus.

Kako piše Dejli mejl, Dark je na osnovu istraživanja na terenu zaključio da je kuća pripadala Josifu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marijinom mužu, odnosno Isusovom ocu.

"Kuća je imala nekoliko soba, dvorište, balkon na krovu, a danas se na tom mestu vide jedino stepenice napravljene od kamena i iza kuće je prirodna pećina", rekao je Dark.

Dark priznaje da nema fizički dokaz da je to zaista bila Isusova kuća, međutim, dodaje da je teško naći dokaz koji doseže 2000 godina unazad, dodaje Dejli mejl.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađena kuća Isusa Hrista iz detinjstva? FOTO

Izvor: B92, 23.Nov.2020

Britanski istraživać Ken Dark, arheolog iz Univerziteta Reding, tvrdi da je našao kuću u kojoj je detinjstvo proveo Isus Hrist i da se ona nalazi u Nazaretu, saopštila je danas Evropska asocijacija arheologa na zvaničnom Tviter nalogu...Dark je proveo 14 godina tražeći ostatke samostana sestara...

Nastavak na B92...

Arheolog pronašao dom Isusa Hrista nakon 14 godina izučavanja ostataka u Nazaretu

Izvor: Luftika.rs, 24.Nov.2020, 15:48

Arheolog, koji je 14 godina izučavao ostatke samostana u Nazaretu, tvrdi da je pronašao dom Isusa Hrista.. Britanski istraživać Ken Dark, arheolog iz Univerziteta Reding, tvrdi da je našao kuću u kojoj je detinjstvo proveo Isus Hrist i da se ona nalazi u Nazaretu, saopštila je danas Evropska asocijacija...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.