Promenio sam državu, promenio sam podlogu...

Izvor: B92, 23.Feb.2020, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Promenio sam državu, promenio sam podlogu..."

Austrijanac Dominik Tim priznao je da mu je bilo teško da se privikne na šljaku na turniru u Rio de Žaneiru.

ATP turnir u Rio de Žaneiru je prošle godine osvojio Laslo Đere, a turnir će ove godine imati novog šampiona.

Dominik Tim je bio favorit za osvajanje turnira, istog koji je sebi pripisao 2017. godine, ali kaže da je imao problema da se navikne na šljaku.

Tim je objasnio da mu je teško pao poraz od Novaka Đokovića u finalu Australian Opena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle pet odigranih setova, a u polufinalu Rio de Žaneira izgubio je od Đanluka Mađera sa 7:6, 7:5.

"Svaki turnir posle Gren Slema bude pomalo iscrpljujući. Uvek je teško vratiti se u formu i pripremiti telo za novo takmičenje. Pogotovo je teško kada igrate finale Gren Slema. Uz to, promenio sam podlogu, državu... Nije lako i zbog toga nisam mogao da pokažem svoju najbolju igru, čak ni u prva dva kola. Pokušao sam da se borim do kraja, ali Đanluka je igrao sjajno i zaslužio je da pobedi. Nisam uspeo da podignem nivo svoje igre kako bih mu parirao", objasnio je Tim.

Tim je propustio priliku da pretekne Rodžera Federera na ATP listi, ali pošto Švajcarac neće igrati do sezone na travi, zbog operacije kolenam Tim će uskoro imati novu šansu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.