Promene u rukovodstvu Rada

Izvor: Mondo, 29.Mar.2013, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene u rukovodstvu Rada

"Građevinari" dobili novog generalnog direktora. Nebojša Lukić funkciju prepustio Nenadu Popoviću.

Posle 11 godina u rukovodstvu kluba sa Banjice, Nebojša Lukić odlučio je da se povuče.

Tokom obavljanja funkcije generalnog direktora sa Radom je prošao mnogo toga, od drugoligaškog ranga do izlaska na međunarodnu scenu.

"Kada sumiram sve aspekte i trenutnu poziciju kluba, sa jasnom perspektivom da taj nivo bude još više unapređen, moj lični utisak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je ispunjen zadovoljstvom. Rad je danas stabilan i respektabilan klub sa ozbiljnom omladinskom školom, a transferi koji su realizovani u minulom periodu, omogućuju jednu finansijsku sigurnost u narednih godinu dana, pa i više ukoliko i neki domaći dužnici ispoštuju ugovorne obaveze", istakao je Lukić na rastanku sa "građevinarima".

"Nedavno smo imali priliku da u trijumfu reprezentacije Srbije nad Škotskom svoj doprinos daju i dva igrača ponikla u našoj juniorskoj školi – Tomović i Milivojević. Bilo je i onih manje pozitivnih momenata kada je klub ispao u niži rang, ali je sve kompenzovano afirmacijom mladih igrača , kao i trenera Marka Nikolića koji se izgrađuje u jednog ozbiljnog fudbalskog stratega", dodao je Lukić.

Pored lepih uspomena, ipak, ostaće i neke neostvarene želje.

"Ostaje žal što Rad nije igrao finale Kupa ili ostvario plasman u grupnu fazu Lige Evrope, kao i što nismo uspeli da, pored izuzetnog napora i maksimalnog angažovanja, do kraja dovedemo papirologiju koja je kamen spoticanja u realizaciji adekvatne infrastrukture", rekao je Lukić i zatim se zahvalio dosadašnjim saradnicima, a nasledniku poželeo puno uspeha.

Nenad Popović je najavio da će se potruditi da poslovanje Rada, trenutno šestoplasiranog kluba u Superligi, podigne na "nivo funkcionisanja evropskih klubova".

"To će biti glavni cilj, ali tu su i stabilizacija i racionalizacija finansijskog poslovanja i razvoj infrastrukture", dodao je Popović.

(MONDO, foto: FK Rad)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Promene u rukovodstvu Rada

Izvor: Sportal.rs, 29.Mar.2013

Nebojša Lukić napustio je mesto generalnog direktora u Radu i prepustio je dosadašnjem generalnom sekretaru Nenadu Popoviću. Lukić je u klubu sa Banjice proveo 11 godina.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.