Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2021, 21:28

Promena na klupi BiH: Obrvan umesto Šumana

Debi 14. marta protiv Austrije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je dobila novog selektora. Umesto dosadašnjeg prvog čoveka stručnog štaba Bilala Šumana, na selektorsku poziciju imenovan je Ivica Obrvan.

Hrvatski stručnjak (55) trenersku karijeru počeo je u Metkoviću u kojem je osvojio EHF Kup u sezoni 1999/00 i drugo mesto u hrvatskom nacionalnom prvenstvu. Jednu sezonu sedeo je na klupi zagrebačkog Medveščaka, a potom 2007. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << radio u slovenskom Gorenju. Drugo mesto sa timom iz Velenja bila su dobra preporuka da 2010.godine postane trener Zagreba, u kojem se zadržao do 2013.godine kada je postao selektor Severne Makedonije do 2018.godine. Poslednji angažman imao je u francuskom Šamberiju.

Na selektorskoj poziciji Zmajeva naslediće Bilala Šumana do sada najuspešnijeg selektora u istoriji ove reprezentacija. Pod njegovim vodstvom, BiH se po prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo (2020. godine), kada je u grupi sa Francuskom, Norveškom i Portugalom doživela sva tri poraza.

Ivica Obrvan će na klupi rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine debitovati 14. marta kada će BiH selekcija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ugostiti Austriju.

Nakon tri odigrana kola Bosna i Hercegovina se nalazi na trećem mestu grupe dva sa jednom pobedom i dva poraza.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.