Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2021, 18:34

Promena golmana u Atletiku: Simeone doveo Lakomta iz Monaka, Ivo Grbić među stativama Lila

Dve pozajmice u istom danu

Jan Oblak je neprikosnoven među stativama, minulog vikenda postao golman sa najviše utakmica u dresu Atletika (304), ali u napornom ritmu, od dve utakmice sedmično i tri koloseka (Primera, Kup kralja Liga šampiona), osetio je Dijego Simeone potrebu da ponekad rasterti reprezentativca Slovenije, pa mu je doveo zamenu u liku Benžamena Lakomta.

Francuz pod ugovorom sa Monako stigao je na stadion „Vanda Metrpolitano“ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na pozajmicu do kraja sezone, sa idejom da bude zamena Oblaku. Lakomt je iskusan golman, u aprilu je proslavio 30. rođendan i trebalo bi da predstavlja faktor sigurnosti u onim mečevima kad bude dobijao šansu.

Lakomt je produkt Niorove akademije, sedam godina je proveo u Lorijanu (najpre u B timu, pa pet sezona u prvoj ekipi), sjajno je branio za Monpelje u periodu od 2017. do 2019, kad je potpisao za Monako, ali je posle dolaska Aleksandra Nibela iz minhenskog Bajerna pao u treći plan i odlazak iz Kneževine je bio neminovan.

Benžamen Lakomt će u Madridu zameniti Iva Grbića. Kao što je Lakomt došao iz Lige 1, tako je hrvatski golman poslat na pozajmicu u francusko prvenstvo. I to u redove šampiona, pošto je prošao lekarske preglede i utanačio saradnju sa Lilom.

Gbrić će za Doge braniti do kraja sezone kao pozajmljen igrač Atletika, biće zamena Majku Manjanu koji je otišao u Milan, a uslovi saradnje su sledeći: ako Lil bude želeo da ga kupi narednog leta moraće da plati Špancima 7.000.000 evra i da se odrekne 20 odsto prihoda onog trenutka kad ga bude prodavao.

Inače, pre Benžamena Lakomta Atletiko je kao slobodnog igrača doveo Fluminenseovo krilo Markosa Paula i kupio Rodriga de Pola iz Udinezea za 35.000.000 evra, a u međuvremenu su nove ugovore potpisali Stefan Savić, Raul Himenez i Markos Ljorente.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.