Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2020, 17:06

Proleterova pas igra i kobna greška Radinovića, Radnik izbegao poraz jednim šutem u protivnički gol

Ekipa Branka Žigića dominirala tokom najvećeg toka meča, ali je na kraju odnela samo bod iz Surdulice - 1:1

Fudbal ume da bude nemilosrdan, pa vam sreća okrene leđa iako ste iz svega prethodno učinjenog zaslužili da se domognete pobede. Proleter iz Novog Sada je dominirao tokom najvećeg toka utakmice, pas igra koju forsira Branko Žigić bila je prijatna za oko i teško ukrotiva za protivnika, ali je na kraju velika greška uticala da gosti ostanu bez dva boda u Surdulici >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 1:1 (0:1).

Proleter je zasluženo vodio golom Siniše Babića iz penala od 42. minuta, delovalo je da bi mogao da sačuva tu prednosti i pored činjenice da je Radnik dodao gas u nastavku, ali je onda usledio kobni momenat za goste. Rezervista Uglješa Radinović je poslao pogrešan pas unazad ka svojoj odbrani, loptu je zakačio jedan domaći igrač, a ona je došla pred noge Bogdana Stamenkovića i spasa za do tada gotovo nezaposlenog Nikolu Petrića nije bilo.

Gosti iz Novog Sada su donekle i sami krivi što su došli u situaciju da iz praktično jedine velike šanse protivnika dođu u situaciju da izgube dva boda. Dominaciju u pas igri izabranici Branka Žigića ipak nisu uspeli da iskoriste, da bar još jednom zatresu mrežu protivnika. Mada je na golu Surduličana vrlo dobar bio najbolji akter ovog tima - Srđan Vasiljević.

Simo Krunić je u 60. minutu posegao za tri izmene, što dovoljno govori o tome kako je njegov tim izgledao u prvih sat vremena igre. Radnik je u prvom poluvremenu bio bez udarca ka golu protivnika, ali se nakon toga malo trgao. Upravo je jedan od rezervista Miroljub Kostić ubrzo bio u prilici da savlada Petrića, ali njegov udarac sa ivice peterca ipak nije bio precizan.

Proleter je u finišu meča dodatno podigao gas i imao nekoliko solidnih pokušaja, ali je ponovo mogao da bude kažnjen. Vrlo dobru priliku u samom finišu meča nije uspeo da iskoristi Ivan Kričak, koji se ušunjao između dva protivnička defanzivca i poslao loptu preko gola gostiju. Treba imati na umu i da je domaćin u poslednjih 15 minuta igrao sa igračem manje zbog povrede Ranka Jokića, ali je ipak uspeo da izbori nerešn rezultat.

SUPERLIGA, 27. KOLO

Petak

Inđija - Spartak 1:2 (1:1)

/Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:0)

/Bojić 13 - Tedić 76p/

Rad – Crvena zvezda 0:5 (0:3)

/Ivanić 24p, Babić 30, Vukanović 36, 82, Degenek 57/

Subota

Radnik - Proleter 1:1 (0:1)

/Stamenković 77 - Babić 42pen/

17.00: (1,15) Partizan (7,75) Mladost Lučani (18,0)

19.30: (2,95) Napredak (3,30) Radnički (2,45)

Nedelja

17.00: (1,30) TSC (5,20) Javor Matis (11,0)

19.30: (2,70) Mačva (2,95) Voždovac (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.