Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021, 01:57

Proključala krv Đanluke Lapadule, gol i asistencija za otvorena vrata četvrtfinala (VIDEO)

Veliki povratak selekcije Rikarda Gareke - 2:2

Posle pobede nad Kolumbijom, Peruancima je bila neophodna potvrda tog rezultata. Ekvador nije savladan, ali je osvojen vredan bod, koji bi mogao da ima podjednaku vrednost u borbi za četvrtfinale Kopa Amerika - 2:2 (0:2).

Peruanci su se vratili iz dva gola zaostatka na poluvremenu i na krilima Đanluke Lapadule stigli do velikog boda. Temperamentni napadač Benventa je prvo postigao gol u 49. minutu, na asistenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kristijana Kueve, dok je pet minuta kasnije na sjajan način povukao kontranapad svoje selekcije i nesebično asistirao slobodnom Andreu Karilju za izjednačenje.

Ekvadorci će mnogo žaliti za svim što su propustili na ovom meču. Poveli su posle dobro organizovane akcije u 23. minutu, golom koji je pripisan defanzivnom vezisti Perua Renatu Tapiji, dok je prednost u poslednjim trenucima prvog poluvremena, posle skraćenog kornera, duplirao Ajrton Presijado.

Sredinom drugog poluvremena reprezentativci Ekvadora su burno reagovali na odluku Hesusa Hila Mansana da ne dosudi najstrožu kaznu. Španac je čekao odluku iz VAR sobe, posle koje je odlučeno da nije bilo penala, što je dodatno razbuktalo strasti na terenu.

Na kraju, izabranici Rikarda Gareke su u nadoknadi vremena mogli do potpunog preokreta i pobede koja bi im garantovala plasman u četvrtfinale. Jošimar Jotun se našao u vrlo izglednoj situaciji u kaznenom prostoru protivnika, ali je njegov prilično loš udarac zaustavio Ernan Galindez.

Peruancima će u poslednjem kolu biti dovoljan i bod protiv Venecuele za prolaz, mada možda ni on neće biti neophodan s obzirom da Ekvadorci igraju protiv moćnog Brazila.

GRUPA B

Sreda

Ekvador - Peru 2:2 (2:0)

/Tapija 23ag, Presijado 45+3 - Lapadula 49, Kariljo 54/

Četvrtak

02.00: (1,52) Brazil (3,90) Kolumbija (7,25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.