Proključala Morača - Ne da se šampion, još jedna majstorica!

Izvor: Sportske.net, 31.Mar.2019, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proključala ''Morača'' - Ne da se šampion, još jedna majstorica!

Ni drugo polufinale ABA lige nije rešeno posle dve utakmice, Budućnost večeras uzvratila udarac Cedeviti.

Posle Partizana koji je sinoć izborio majstoricu protiv Crvene zvezde, isto je uspelo i aktuelnom šampionu, podgoričkoj Budućnosti koja je, bez Kotija Klarka, večeras pred svojim navijačima u krcatoj dvorani ''Morača'' savladala Cedevitu sa  87:72.

Naredni vikend će biti vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << odluke o finalistima plej-ofa ABA lige. Najpre će u subotu Crvena zvezda dočekati Partizan, a dan kasnije u Zagrebu Cedevita i Budućnost će odlučivati o drugom finalisti.

Večeras u Podgorici je prilično dugo vođena potpuno ravnopravna borba, gde su jedni i drugi imali minimalnu prednost i tek u finišu druge četvrtine Budućnost je poenima Bela i Gordića otišla na ''plus pet'' - 33:28.

To je bio uvod u ono što smo gledali tokom drugog poluvremena, posebno u poslednjoj četvrtini. Tada su Podgoričani zaigrali najbolje, serijom trojki Nikolića, Bela i Kola, uz veliku borbenost čitavog tima, uspeli da se rezultatski značajnije odlepe i ne dozvole gostima bilo kakvu nadu u finišu meča.

Edvin Džekson je na kraju bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena, a pratili su ga Nikolić, Gordić, Bitadze i Kol sa po 11 postignutih poena.

Cedevitu je predvodio Džejkob Pulen sa 18 poena.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.