Izvor: Blic, 28.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proključaće bazen

Proključaće bazen

Vaterpolistima SCG biće potrebno znanje i sreća iz Kranja 2003. ako žele da u petak (02.15 ujutru po našem vremenu) pobede Hrvatsku u polufinalu Svetskog prvenstva u Montrealu. Plavi su u četvrtfinalu protiv Rumunije (10:8) odigrali možda i najslabiju utakmicu u poslednje dve godine, čega je svestan i selektor Petar Porobić.

- Bili smo jako loši u odbrani. Ne znam šta se dogodilo sa mojim igračima? Verovatno su unapred razmišljali o Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je moglo da nam se osveti. Za početak, važno je da smo se plasirali u polufinale. Hrvatska ima mladu reprezentaciju iz koje je selektor Ratko Rudić izvukao maksimum. Jedno je sigurno, oni neće biti opterećeni jer u Montrealu, praktično, nemaju šta da izgube - smatra Porobić.

Rudić je potvrdio da njegovi igrači ne osećaju strah i da su Hrvati zaboravili poraz (9:8) od SCG na Evropskom prvenstvu 2003.

- Ne razmišljamo o osveti za Kranj. Srbija i Crna Gora je možda i najjača reprezentacija na svetu sa Šapićem, Vujasinovićem, Savićem, Ikodinovićem... Da ne nabrajam, nekog ću sigurno zaboraviti. Naš cilj je da zatvorimo vaše bekove i uplivavanja. Takođe, hrvatska odbrana mora da bude na nivou iz meča sa Rusijom. Postigli smo veliki uspeh, ali mi nije sve jedno da li ćemo uzeti zlato ili bronzu. Idemo do kraja - poručio je Rudić.

Aleksandar Šapić je četiri puta savladao rumunskog čuvara mreže i prvi je strelac SP sa 24 gola.

- Potpuno je svejedno koliko ću golova postići. Računaju se samo rezultati reprezentacije i, naravno, medalje. Zadovoljan sam svojom igrom, međuti, moramo da igramo i plivamo mnogo bolje ako želimo do zlata. Hrvatska je ozbiljna ekipa i mislim da će se meč rešiti u poslednjih pet minuta. Ne, ne očekujem provokacije u bazenu, ali očekujem pobedu - kategoričan je Šapić.

Provokacije se, sasvim sigurno, očekuju na tribinama između naših i hrvatskih navijača. Rane na tuču iz Kranja još su sveže tako da su Kanađani odlučili da za petak obezbede i dodatnih 200 policajaca. Za svaki slučaj.

Rezultati četvrtfinala: Hrvatska - Rusija 6:4, SCG - Rumunija 10:8, Mađarska - Španija 8:4, Grčka - Italija 13:9. Parovi polufinala (petak): SCG - Hrvatska (02.15), Mađarska - Grčka (03.30).

A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.