Proglašen za najboljeg, a uz to je i najbogatiji svetski fudbaler

Izvor: Sportal.rs, 05.Mar.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašen za najboljeg, a uz to je i najbogatiji svetski fudbaler

Najbogatiji svetski fudbaler u ovom trenutku je Kristijano Ronaldo. Reprezentativac Portugalije, prva zvezda Real Madrida i osvajač "Zlatne lopte" prema podacima portala Goal.com "težak" je 210 miliona evra. Igrači na listi su rangirani prema ukupnim prihodima, u koje su uključeni novac od klupskog ugovora, markentinške i zarade od sponzora.

Iza CR7 nalazi se dvojac najvećeg rivala, Barselone. Argentinac Lionel Mesi je zaradio 200, a Brazilac Nejmar, znatno manje - 135 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << evra. Napadač reprezentacije Švedske i Pari Sen Žermena, Zlatan Ibrahimović je zaradio 105 miliona evra, a Vejn Runi dva miliona manje.

Među prvih deset su takođe i Kaka (Orlando), Samjuel Eto (Sampdorija), Raul (Njujork), Ronaldinjo (Keretaro) i Frenk Lampard (Mančester Siti). Jedini golman među 20 rangiranih je Italijan Đanluiđi Bufon iz Juventusa, koji zauzima 13. mesto na listi sa zaradom od 68 miliona evra.

Poredak prvih 10 na listi:

1. Kristijano Ronaldo (Real Madrid) 210 miliona evra

2. Lionel Mesi (Barselona) 200 miliona

3. Nejmar (Barselona) 135 miliona

4. Zlatan Ibrahmović (Pari Sen Žermen) 105 miliona

5. Vejn Runi (Mančester junajted) 103 miliona

6. Kaka (Orlando) 96 miliona

7. Samjuel Eto (Sampdorija) 87 miliona

8. Raul (Njujork) 85 miliona

9. Ronaldinjo (Keretaro) 83 miliona

10. Frenk Lampard (Mančester Siti) 80 miliona

(Foto: Beta/AP Photo/Andres Kudacki)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.