Izvor: Blic, 21.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesija - trojkaš!

Profesija - trojkaš!

Derbi 8. kola Jadranske lige u 'Spensu', u kojem su košarkaši Crvene zvezde u samom finišu meča stigli do pobede nad Vojvodinom (85:84), protekao je u znaku rođenog Novosađanina Milana Gurovića.

Reprezentativac Srbije i Crne Gore je u verovatno najboljoj utakmici dosadašnjeg dela sezone uz titulu najboljeg strelca (23 poena, šut: 4-4, 4-11, 3-3) bio i najbolji igrač meča. Na 2,1 sekundu pre poslednjeg zvuka sirene, u naizgled bezizlaznoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << situaciji za Beograđane koji su tada gubili - 82:84, primio je loptu okrenut leđima ka košu domaćih i u svom stilu, skokom unazad, odapeo pobedničku trojku.

- Nema tu šta da se priča, moj posao je da postižem koševe, za to sam plaćen. Ovakve situacije se nekim igračima ne dogode nikada u karijeri, meni je ovo tek drugi put da u samoj završnici trojkom u poslednjoj sekundi odlučim pobednika. Prvi put mi se desilo u španskom prvenstvu kada sam Huventudu doneo trijumf nad Taukeramikom, ovog puta se poklopilo da sam morao da rastužim igrače svog bivšeg kluba. Posle utakmice sam ušao u svlačionicu Novosađana, prišao sam mladom Miloševiću preko koga sam uputio pobedničku loptu. Znam da je njemu bilo najteže, pokušao sam da ga utešim rečima da se i meni nešto slično dešavalo u karijeri. Utakmicu protiv Vojvodine dobili smo na mišiće, znali smo da Novosađani uvek igraju odlično na svom parketu. Počeli smo loše, ali smo na kraju pokazali sve kvalitete - kaže Milan Gurović.

Iskusni prvotimac Crvene zvezde ne propušta priliku da pohvali i mlađer saigrače.- Svaka čast Radivojeviću, Dragojloviću i Subotiću na borbenosti. Momci ginu na terenu, na svakoj utakmici i stvarno sam ponosan na njih, na čitavu ekipu koja igra sve bolje. Raduje me igra Zvezde pred gostovanje Skajlajnersu u ULEB kupu. Protiv Le Mana smo dokazali da ćemo imati značajnu ulogu u ovom evropskom takmičenju. Pokušaćemo da iskoristimo nešto slabiju formu nemačkog predstavnika, a trijumf bi nam pored dva boda doneo i pun 'Pionir' pred gostovanje Rome u četvrtom kolu - zaključuje Gurović.

D. J. Bužić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.