Profa Bjelica opet držao čas, Jokić u nevolji, Vestbrukova stotka!

Izvor: Sportske.net, 14.Mar.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Profa" Bjelica opet držao čas, Jokić u nevolji, Vestbrukova "stotka"!

Ulazimo u završnicu, velika bitka na Zapadu za doigravanje dobija konačne obrise. Crna noć za Nagetse...

Za Denver nije bilo popusta u Holivudu. Lejkersi su potvrdili sjajnu formu, iako je plej of naučna fantastika dobili su Nagetse i udaljili ih od doigravanja.

Nikola Jokić je meč završio sa 15 poena, imao je 9 skokova i 6 asistencija, ali njegov tim je izgubio 19 lopti, nisu našli rešenje u poslednjoj četvrtini za Ajseju Tomasa koji je ubacio 12 od 23 poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u finišu.

Rendl i Kuzma su imali identičan učinak po 26 poena i 13 skokova, pa iako je domaćin gubio sa 13 razlike u finišu treće četvrtine videli smo veliki preokret. Ponovo je odbrana Denvera imala dosta problema, u drugom poluvremenu su primili 64 poena.

Jokić se i zakačio sa Rendlom, ali se sve završilo bez fizičkog obračuna, reagovali su saigrači...



Rivali su dobili mečeve, Klipersi su predvođeni sjajnim DeAndre Džordanom slavili u Čikagu. Ubacio je 29 poena, imao 18 skokova, 5 asistencija, ni slobodna bacanja nije promašivao kao obično, 7 od 12. Lu Vilijams je dodao 26 poena, Teodosić ne baš zapažen, 7 poena, 4 asistencije. Marjanović se za nešto manje od 6 minuta nije upisao. Nije to bila sjajna igra Klipsa koji su u tranziciji, ali neće propustiti šansu da ugrabe plej of. Sada su ovom pobedom stigli do sedmog mesta, pobegli od Denvera, ispred su i Jute i San Antonija.



San Antonio je lako izašao na kraj sa Orlandom, spustili su ih na 72 poena, malo odahnuli posle crne serije, ali su i dalje ispod crte, opasnost da propuste prvi plej of posle više od dve decenije je realna. Oldridž je ubacio 24 poena za Sparse, Vučević dabl-dabl po 10 poena i asistencija, njegov tim je delovao očajno od početka do kraja, ovo je najmanji broj poena za Medžik u još jednoj izgubljenoj sezoni.

Loše vesti za Nagetse stigle su iz Jute, Džezeri su preslišali Pistonse, Gobert je dobio bitku divova sa Dramondom, 22 poena, 12 skokova, Juta je prejaka za Detroit koji se takođe sprema za odmor. U prvom poluvremenu dali su 39 poena, u drugom 40, uz mizerne procente šuta. Gubili su dvadesetak razlike u prvoj četvrtini, sve je brzo bilo gotovo.



Značajnu pobedu je ostvarila Minesota u Vašingtonu, i dalje drže prednost nad rivalima, Bjelica igra odličnu košarku. U potpunosti je neutralizovao izostanak asa kada je Batler. Srbin je završio sa 17 poena, 8 skokova, 7 asistencija, Tauns je dobio po nosu, ali ga to nije sprečilo da ubaci prestoničkom timu 37 poena. Tauns je posle duela sa "Poljkim Čekićem" Gortatom ostao bez nekoliko zuba, ali je tek posle toga napunio Vizardse. Minesota bez Batlera, Vašington bez Vola, ali odlučivalo se u reketu tu su Vizardsi izgubili meč, primili su u reketu 64 poena.

Rasel Vestbruk je stigao do 100. tripl dabla u karijeri, 32 poena, 12 skokova i asistencija, u Oklahomi je pala slaba Atlanta. Nije bilo lako, ali je serijom 16:0 Tander prelomio meč. Vestbruk je u najboljem mogućem društvu, uz Oskara Robertsona koji je imao 181 tripl-dabl, ispred njega su Medžik Džonson sa 138 i Džejson Kid sa 107.

Do tripl dabla je stigao i Lebron Džejms, 28 poena, 11 asistencija, 13 skokova u Arizoni, Feniks nije bio neka prepreka za Kavse. kad smo kod tripl-dablova on je daleko iza Vestbruka 69 ih je napravio u karijeri, 14 ove sezone. Doduše nikada nije puno obraćao pažnju na to, ali u poslednjih 15 mečeva, njegov prosek je 28 poena, 13 skokova, 11 asistencija. Od početka do kraja Kavsi su kontrolisali utakmicu, odmah napravili +15, Feniks razmišlja o lutriji, imali su šut 26%.

Drže se i Pelikansi, Entoni Dejvis ne popušta, ranjeni tim je doveo do pobede nad Šarlotom, 31 poen, 14 skokova i 5 blokada. Rondo je razigrao tim noćas, sedam igrača Nju Orleansa bilo je dvocifreno, iskusni plej je imao čak 17 asistencija.

U meču bez značaja, Dalas je slavio u Njujorku uz 30 poena Harisona Barnsa, Toronto čvrsto drži lidersku poziciju na Istoku. Dobili su u Bruklinu, Valančijunas je sa 26 poena i 14 skokova, dok je Indijana dobila u Filadelfiji. Pejsersi su na krilima 25 poena Majlsa Tarnera dobili veoma važnu utakmicu, ovo bi mogla da bude najava prve runde plej ofa, timovi su na trećem odnosno šestom mestu. Embid je ubacio 29 poena i imao 12 skokova, ali nije uspeo da spreči poraz svog tima.

Rezultati:

LA Lejkers - Denver 112:103

Feniks - Klivlend 107:129

Juta - Denver 110:79

San Antonio - Orlando 108:72

Čikago - LA Klipers 106:112

Nju Orleans - Šarlot 119:115

Njujork - Dalas 97:110

Bruklin - Toronto 102:116

Atlanta - Oklahoma 107:119

Vašington - Minesota 111:116

Filadelfija - Indijana 98:101

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.