Problemi uoči duela sa Makabijem

Izvor: Politika, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi uoči duela sa Makabijem

Trener Partizana Ješić u naredni evropski okršaj bez Nađa i Rnića. – Pod znakom pitanja i golman Kralj

Da bi došao do novih bodova, Partizan je u Zrenjaninu morao da preskoči dve velike prepreke. Prvo, loš teren koji igračima jednog i drugog tima nije omogućavao da razviju bolju igru i drugo, ispred sebe je Partizan imao žilavog protivnika. Banat se bukvalno do samog kraja meča nije predavao, ali su Beograđani iskusno završili meč. Sada Partizanu ostaje da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sasvim posveti novim obavezama u Evropi, jer ga u četvrtak u Tel Avivu očekuje duel sa Makabijem. Trener Ješić će biti na grdnim mukama pošto za taj važan duel ne može da računa na povređenog kapitena Nađa, požutelog Rnića, a pod velikim znakom pitanja je hoće li na gol stati iskusni čuvar Ivica Kralj.

Posle pobede nad Banatom Ješić je rekao:

– Loš teren i jak protivnik su nam zadali najviše problema. Međutim ostvarili smo cilj i to je u ovom momentu pred odlazak u Izrael najvažnije. Zadovoljan sam igrom, – naglasio je Ješić.

Uvek kada je golman Kralj ispred sebe imao Rnića, Bajića i Đorđevića, Partizanova odbrana je dobro funkcionisala.

– Hendikep je što ne možemo da računamo na iskusnog Rnića, ali, Mihajlov se ozbiljno nameće. Videćemo do odlaska u Tel Aviv imamo još puno vremena, – rekao je Ješić.

Ješić je takođe naglasio da je veoma zadovoljan igrom Ljubiše Vukelje, ali da takođe očekuje da Nigerijac Odita bude spreman za meč u četvrtak. Evropski nastupi posebno inspirišu igrače u crno-belim dresovima, a pred put u Izrael mladi Nebojša Marinković koji iz utakmice u utakmicu igra sve uspešnije poručuje:

– Pobedom bismo završili veliki posao. Naša je želja da od starta u Tel Avivu nametnemo stil igre i da onda meč sa Okserom u Beogradu dočekamo mirne glave.

Ukoliko Ivica Kralj ne bude spreman za četvrtak na golu "crno-belih" će biti Safet Jahić koji na žalost u Zrenjaninu nije imao puno posla. Evropski mečevi su posebna inspiracija ali je Partizan protiv Banata dokazao da će se njegov tim još više razvijati a to je ono što je zapravo i suština: da se bude najbolji kada je najpotrebnije i da se pred evropske mečeve stvori dobra atmosfera.

D. Todorović

[objavljeno: 20.11.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.