Izvor: Politika, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi "oteli"pobedu

Mlada fudbalska selekcija Srbije protiv Letonije nekompletna, neuigrana i premorena osvoji samo bod.– Naredni meč u septembru sa Belorusijom

Fudbalska selekcija Srbije (1986. godište i mlađe) nije uspela da startuje pobedom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2009. u Švedskoj. Od tri planirana boda protiv Letonije osvojila je samo jedan (1:1). A zašto objašnjenje je dao selektor Slobodan Krčmarević.

– Ne želim da tražim nekakav alibi, ali se osetilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << neigranje Babovića. Veselinovića je bio spreman samo za jedno poluvreme. Očigledna je bila neuigranost, a nije bilo ni potrebne svežine, jer su mnogi od njih imali veliki broj teških utakmica i u "plej ofu" i u "plej autu". Na terenu i na klupi nedostajali su nam igrači. Bili smo bliži pobedi, protiv protivnika koji je pokazao da nije autsajder. I sportska sreća nam je okrenula leđa, pa nismo uspeli da realizujemo stoprocentne šanse čak i one kada je sa dva - tri metra bilo potrebno postaviti samo glavu ili nogu.

Ruku na srce sve navedeno stoji, naročito konstatacija da Letonci nisu autsajder. Predstavili su se kao čvrst protivnik. Imaju nekoliko odličnih igrača, a odskače vanserijski napadač Lukjanova (strelac gola za goste), koji je bio nerešiv problem za našu odbranu.

Selektor je istakao da će do novog meča (Belorusija gostuje 8. septembra) biti vremena da se uočeni nedostaci otklone i nadoknadi propušteno.

Treba istaći da su naše nade imale samo dva okupljanja po dva dana i jedna kontrolni meč sa Kiprom. Krčmarević nije mogao da računa na Sulejmanija, Tadića, Gulana i Bosančića, koji su sa omladinskom selekcijom u Švajcarskoj na Evropskom prvenstvu. Nema rešenje za poziciju levog beka, na kojoj je u Novom Sadu prinudno igrao štoper Tomović.

Izostala je i očekivana podrška sa tribina koja bi sigurno bila neuporedivo veća da se nije u istom danu igrao važan susret A selekcije u Finskoj, samo dvadeset minuta posle ovog meča.

Ovih problema verujemo neće biti na jesen. Ekipa bi trebalo da bude kompletna i uigrana. Predstoje joj kvalitetni kontrolni mečevi. Početkom treće dekade avgusta učestvovaće na turniru u Ukrajini sa domaćom selekcijom, Rusijom i Poljskom .

Na kraju da dodamo da je nerešen rezultata neuporedivo bolji od poraza. Zato glavu gore, jer koliko je pehova bilo ni on nije bio daleko.

D. Vučinić

[objavljeno: 04.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.