Problemi oko izgradnje atletske dvorane na Vojnoj akademiji

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Nov.2013, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi oko izgradnje atletske dvorane na Vojnoj akademiji

Pre 11 godina objavili smo ovu fotografiju u „Sportskom žurnalu“.
(FOTO: Žurnal)
U međuvremenu mališani sa slike iz AK Novi Beograd predvođeni Emirom Bekrićem i Milom Andrić, osvojili su osam evropskih i svetskih medalja, ne računajući drugo mesto ekipe juniorki ovog kluba u Kupu šampiona Starog kontinenta.
Ostvarili su i niz nacionalnih rekorda u svim kategorijama, kao i na stotine startova u reprezentaciji…
A šta su tek sve mogli još >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da učine (ne samo oni) da im je uslišena želja saopštena na transparentom s natpisom: „Želimo novu salu“.
Nažalost, mada je izgradnja uveliko u toku, san svih generacija srpskih atletičara po svemu sudeći neće biti realizovan do kraja naredne godine, kako je bilo najavljeno.
Već u to vreme (2002), trajala je višegodišnja akcija našeg lista i Atletskog saveza Beograda na čelu s tadašnjim generalnim sekretarom Jelenom Pantić, da u Srbiji kraljica sportova ne bude više beskućnica, već da dobije preko potrebnu specijalizovanu atletsku dvoranu.
Mnogi su se pridružili inicijativi, među njima posebno aktivno članovi kluba koji nosi ime najveće srpske opštine predvođeni trenerom Mirjanom Stojanović.
Ispisali su transparent i fotografisali se posle jednog od treninga. Nešto kasnije poruka je preformulisana u lakše pamtljivo: „Hale nam fale“.
Sećam se kada smo se slikali i ponosa kada je fotografija objavljena u „Žurnalu“ a drugari nas u školi prepoznavali – kaže Emir Bekrić (22).
Imao sam 11 godina, dakle polovinu svog života i bezmalo kroz celu takmičarsku karijeru apelujem: Hale nam fale! Tada, istina, nisam shvatao koliko je to značajna tema. Samo smo znali da se o tome dosta govori i da bi nam bilo lepše da smo zimi u toplom i u normalnim uslovima za atletiku. Ovako smo leti radili na stadionu preko puta bazena „11. april“ doslovno među kozama koje tamo pasu, tu smo se i slikali, a kada zahladni oko ispražnjenog bazena u kome su bili teniseri sa Anom Ivanović i Jankom Tipsarevićem. Improvizacija u sada trofejnim sportovima. Eto, ta priča još nije dovedena do srećnog kraja. Jedva čekamo da se na Vojnoj akademiji završi atletska dvorana. Trebaće nam sada  čak i tokom leta da se sklonimo od tropskih vrelina.
Tim Veselina Jevrosimovića, predsednika ASS, počeo je zahvaljujući  ministarstvima sporta i vojske, izgradnju dugo čekanih „kraljičinih dvora“ na Vojnoj akademiji u Beogradu. Slobodan Branković, generalni sekretar ASS, ukazuje nažalost:
Veliki problem nastao je u poslednjih nekoliko meseci. Reč je o slaboj organizaciji na gradilištu zbog čega je pod velikim pitanjem okončavanje prve faze, a samim tim i završetak drugog dela radova sledeće godine.



Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.