Problemi Barselone, rok za registraciju Gundogana ističe u nedelju

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 19:43

Problemi Barselone, rok za registraciju Gundogana ističe u nedelju

Barseloni se ponavlja problem sa registracijom novih igrača zbog pravila o Finansijskom fer-pleju.

Španski mediji prenose da ukoliko klub do nedelje ne bude registrovao Ilkaja Gundogana, koji je ovog leta stigao iz Mančester sitija, on će biti slobodan igrač.

Trener Barselone Ćavi Ernandes nada se da će se neprijatna situacija izbeći i da će moći da računa na Gindogana u nedelju i susret sa Hetafeom.

Gundogan ima klauzulu po kojoj u slučaju da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude registrovan na vreme, može da ode bez obeštećenja.

U tom slučaju, Barselona bi bila u obavezi da mu isplati punu godišnju platu čak i kada bi otišao.

Španski dnevnik As prenosi da je njegova godišnja plata deset miliona evra i da ima ugovor na dve godine.

Barselona je do sada registrovala svega 13 igrača, a na toj listi su i Usman Dembele i Frank Kesi koji bi narednih dana mogli da napuste klub.

Dembele je spreman da se pridruži Pari sen Žermenu za 50 miliona evra, dok je Kesi pred odlaskom u Saudijsku Arabiju, tačnije u Al Ahli za 15 miliona evra.

Prvi čovek Barselone Đoan Laporta računa na prodaju dvojca, a spreman je da proda i 16 odsto akcija u Barsa Studios, što je vrednosti 65 miliona evra.

To bi pomoglo da klub pređe preko "crvene linije" i registruje igrače.

Prošle sezone Gundogan je u Mančester sitiju postigao 11 golova uz sedam asistencija u svim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.