Problem manje za Noleta, umalo i dva

Izvor: Mondo, 07.Avg.2016, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem manje za Noleta, umalo i dva

Na startu olimpijskog turnira eliminisan je 14. nosilac Džek Sok, dok se Žo Vilfrid Conga provukao u dalje takmičenje.

Iako je najbolji teniser sveta, pa bi drugi trebalo da strepe od njega, a ne on od njih, nakon žreba olimpijskog turnira u Riju prevladao je utisak da je Novak Đoković dobio vrlo neugodne protivnike praktično u svakom meču do željenog trona.

Međutim, u tenisu je "problem" što takve projekcije često padnu u vodu.

Tako je Japanac >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Daniel na startu takmičenja iznenadio 14. nosioca, Džeka Soka iz SAD (6:4, 6:4), koji je bio planirani Novakov rival u trećem kolu.

Francuz Žo Vilfrid Conga, projektovan za okršaj sa Đokovićem u četvrtfinalu, bio je blizu poraza od Tunišanina Džazirija, ali je ipak uspeo da ga savlada u tri seta - 4:6, 7:5, 6:3.

Novak se u noći između nedelje i ponedeljka (oko 1.00) sastaje sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom, koji ga je pre četiri godine pobedio u meču za bronzanu medalju, ali su ga u međuvremenu povrede učinile dosta slabijim teniserom.

U slučaju pobede, čekaće Portugalca Sousu ili Holanđanina Hasea, a u trećem kolu Daniela (Japan) ili Edmunda (Velika Britanija).

Pored Conge, u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Bautistom Ahutom (Španija), Janovičem (Poljska), Milerom (Luksemburg)... Ali, najbolje je i najsigurnije ići korak po korak.

Inače, najveće iznenađenje prvog dana teniskog turnira dogodilo se u konkurenciji teniserki, gde je Poljakinja Agnješka Radvanjska (5) izgubila od 64. na svetu, Kineskinje Saisai Ženg.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.