Izvor: Blic, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno 90 navijača

Privedeno 90 navijača

Devedeset članova navijačke grupe 'Junajted fors' privedeno je na jučerašnjoj utakmici Rad - Novi Pazar, odigranoj na Banjici u okviru Prve lige Telekom Srbija.

Tuče na stadionu 'građevinara' nije bilo, ali je policija ipak morala da interveniše tokom drugog poluvremena utakmice kojoj je, inače, prisustvovao i zamenik ministra za kapitalne investicije Edib Dedejić.

Naime, navijačka grupa 'Junajted fors', poznata po rasističkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispadima i čestim tučama, u nekoliko navrata je pogrdnim skandiranjima o Srebrenici, premijeru Koštunici i pokojnom premijeru Đinđiću, izazvala zgražavanje malobrojnih gledalaca na Radovom stadionu na Banjici. Policijaci su prvo upozorili navijače da prekinu sa takvim skandiranjem, a kad su se oni oglušili na njihovo upozorenje, odlučili su da isprazne tribinu.

Navijači su prvo pretreseni, a potom ubačeni u sedam kombi vozila i jedan autobus, te su odvezeni u SUP Beograd. Delegat utakmice Stanimir Trailović nije želeo da daje izjave, pozivajući se na propise, ali je u zapisniku istakao neprimereno skandiranja domaćih navijača i reagovanje policije. On je dodao da će komesar za bezbednost Živko Šljukić imati dosta posla.

Navijači gostiju nisu bili na utakmici, niti su, kako je rekao sekretar Fudbalskog kluba Novi Pazar Acif Klimenta, uopšte krenuli put Beograda.

- Nažalost, mržnja je postala naša svakodnevica, a ovakva skandiranja bi mogla da zaobiđu makar sportske priredbe - izjavio je Klimenta.

Utakmici na Banjici je prisustvovalo oko 250 navijača, a dok je policija obavljala svoj posao na terenu fudbaleri Rada pobedili su Novi Pazar sa 2:0, golovima Đorđevića u 63. i Miloševića u 84. minutu.

G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.