Pritisak u fudbalu? Da li se vozač Formule 1 plaši brzine?

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 09:16

"Pritisak u fudbalu? Da li se vozač Formule 1 plaši brzine?"

Trener Juventusa Maurisio Sari najavio je derbi 34. kola Serije A protiv Lacija vrlo pohvalnim rečima na račun tima Simonea Inzagija.

"Lacio ima fantastičnu sezonu i dokazali su se kao veliki tim. U ovakvoj utakmici oni mogu da naprave probleme svakom protivniku, a mi smo se uvek mučili protiv njih", rekao je Sari na konferenciji za medije.

"Nebesko-plavi" su ove sezone dva puta pobedili Juventus sa po 3:1. Najpre u Superkupu Italije, a potom i u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meču u okviru Serije A.

"Moramo da se fokusiramo da budemo koncentrisani. Nije važno ko igra u napadu, već ono što rade na terenu za ceo tim. Bitno je da njihove dužnosti budu obavljene, kako odbrana ne bi bila izložena pritisku".

Poslednjih dana se sumnja da bi Sari morao da ostane na klupi Juventusa i naredne sezone, a na pitanje o pritisku je odgovorio na zanimljiv način.

"Da li ste ikada pitali vozača Formule 1 da li se boji brzine? To je deo posla, sve ide dobro ako pobediš i loše je ako gubiš. Srećniji sam kada osećam da mi neko diše za vratom", poručio je Sari.

"Imam ugovor i želim da ga ispoštujem. Vidite, moja budućnost je sutra, moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Postoje poteškoće rada u bilo kom klubu. Verovatno ovde ima više pritiska medija, dok je u Napulju to bilo lokalizovano. Ali, fudbal je težak gde god da se nalazite", zaključio je iskusni stručnjak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.