Pristup kao u Podgorici, ako želimo podvig

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 17:20

"Pristup kao u Podgorici, ako želimo podvig"

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović rekao jeda njegova ekipa u predstojećem baražu ABA lige protiv Heliosa mora da ponovi pristup kakav je imala u Podgorici.

On je dodao da samo tako može do novog podviga.

"U Podgorici smo napravili značajan korak, jer smo uspeli da izbegnemo direktno ispadanje iz takmičenja. Bili smo na najtežem mogućem ispitu, tako da čestitam momcima na obavljenom poslu. Ali moramo da kovertiramo Budućnost, jer nam sledi baraž, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da glavni posao tek kreće", rekao je Mijatović, prenosi klub.

"Pristup koji smo imali u Podgorici moramo da preslikamo na duel u Čačku, jer samo tako možemo do novog podviga", dodao je on.

Košarkaši Borca dočekaće sutra Helios iz Domžala, u prvom meču baraža za opstanak, odnosno ulazak u ABA ligu.

Govoreći o Heliosu, Mijatović je naveo da je to ekipa koja je, uz Krku, dominirala Drugom ABA ligom.

"Helios je zasluženo igrao finale, u kom je jedna lopta sve odlučila. Ne bi bilo nezasluženo da je Helios slavio, bio je zaista sjajan. Reč je o odličnom timu, atletski je vrlo snažan, a ima odličnu spoljnu liniju. Igra brzo i odlučno u tranziciji", rekao je Mijatović.

Po njegovim rečima, ekipu Borca prvenstveno očekuje "rad u odbrani".

"Što se tiče napada, moramo biti veoma disciplinovani. Moramo pametno tražiti tačke gde ćemo napadati Helios. Prva utakmica se igra u Čačku, što za nas ima veliki značaj. Tako da smo veoma fokusirani na meč, a tokom svih 40 minuta koncentracija mora biti na visokom nivou", dodao je Mijatović.

On je, na kraju, rekao da se nada da će Čačani doći u velikom broju i podržati tim u predstojećem meču.



"Želimo da zajedničkim snagama napravimo još jedan korak. Voleo bih da hala bude puna. Publika nas je nosila na utakmici sa Crvenom zvezdom, a očekujem da će atmosfera ponovo biti odlična",
zaključio je Mijatović.

Prva utakmica baraža Borac - Helios na programu je u utorak od 18.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.