Pripreme Orlova u Austriji: Deca sama odlučuju o svojoj sudbini

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2018, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme "Orlova" u Austriji: "Deca sama odlučuju o svojoj sudbini"

Nekada sjajni vezni fudbaler Bečeja, Nikola Milinković, u društvu supruge posmatra pripreme "Orlova" u Austriji. Razlog je sin Sergej Milinković-Savić, ali i blizina Bad Valtersdorfa pošto žive u Beču.

Sergej je mesecima hit tema u svetskom fudbalu. Visina njegovog eventualnog transfera dostiže 150 miliona evra. Miran je, na spisku selektora Krstajića i ko zna, posle Mondijala možda dostigne 200 miliona evra!

- Definitvno, današnje cene nisu realne. Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da Sergej ne treba da razmišlja o milionima i bilionima. Čvrsto je na zemlji, fokusrian je na obaveze u reprezentaciji i želi da se što bolje pokaže u Rusiji pošto je debitant i mislim da je na pravom putu - ističe Nikola.

- Posle toga sledi prelazni rok i pripreme za novu sezonu. Navodno se priča da bi Sirigu mogao da promeni sredinu što bi za Vanju bio veliki iskorak. Mislim da je tokom poslednjih godini  dana sazreo kao igrač, ali i osoba, dobro radi u Torinu. Odigrao je tri meča u kupu i jedan u prvenstvu i na pravom je putu da uradi ono što je zamislio u životu, a to je da bude dobar golman.

Mnogi se ne sećaju Nikole kao igrača. Bio je stabilan, tačne lopte, efikasan...Da nije imao te kvalitetne ne bi mogao da igra u Španiji, Portugalu i Nemačkoj. Uostalom, na koga je Sergej povukao ako ne na oca?

- Eh, druga su to vremena bila, sa setom se priseća Milinković, Igrao sam u vreme velikog trijumfa Crvene zvezde i kvalitetnih liga. Tada se igrao drugi fudbal. Za publiku i bez robovanau sistemu. Sećam se sam u Španiji igrao sam protiv Deportiva koji je imao Donata i Mura Silvu i na sredini terena niko nije mogao da prođe! Bio sam klasična "desetka", a oni dva razbijača. Protiv njih nisi mogao da dođež do vazduha. Danas jeste brži ritam, ali se igra zona, nema stiktnih markacija, i asovi lakše dolaze do izražaja. Imaju vreme i prostor i onda im je lakše da briljiraju, pod uslovom da su veliki majstori - kaže Nikola.

-Pa kad će ako ne u njihovim godinama, navodno se pita Nikola, Bože moj, i treba da se pojavljuju mada iskreno jedva čekam unuče i da se kao deda postvetim tim obavezama.

- Bavim se drugim biznisom, ali uvek sam tu da priskočim i pomognem, ako je nekome to potrebno. Dugo sam igrao fudbal, imam poznanstva, znam jezike...Od starih fudbalera u kontaktu sam sa Rašom Bebićem, Vladimirom Nenadićem, Goranom Ćurkom, Draganom Trkujom kome sam krstio sina Nikolu - zaključuje Nikola Milinković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.