Primera: Saragosa i Depor u vrhu

Izvor: B92, 22.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primera: Saragosa i "Depor" u vrhu



Fudbaleri Saragose popeli su se na drugo mesto u Primeri pobedom nad Betisom 2:1. Oba gola sa klub iz Aragona postigao je Argentinac Dijego Milito.

U drugom meču subotnjeg programa lokalni rivali Viljareal i Levante igrali su 1:1, a u pretponoćnom terminu Deportivo je savladao Atletiko sa 1:0 i sa 14 bodova priključio se Saragosi na samom vrhu sa dva boda zaostatka u odnosu n vodeću Barselonu. Jedini gol na "Riazoru" postigao je Arizmendi u 66.minutu,iako je veći deo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susreta pripao ekipi Atletika koja je propuštala prilike. Šanse nisu koristitli Mista,Galeti i Maniš. Kazna je stigla sredinom drugog poluvremena kada je strelac jedinog gola odličnim udarcem glavom posle slobodnog udarca Kristijana doneo sva tri boda timu iz Galicije..

Utakmicom na La Romaredi u potpunosti su gospodarili Argentinci, a ključevi igre bili su u rukama tandema bivših zvezda River Plejta – Pabla Ajmara i njegovog naslednika u Riveru Andresa d'Alesandra.

Posle njihovih odličnih akcija Milito je dao golove u 12. i 31. minutu, a totalna dominacija Saragose očekivala se pošto je Edu isključen u 43. minutu, jer je laktom udario Huanfrana.

Međutim, u nastavku su Andalužani bili daleko bolji rival, uz sjajnu partiju Brazilca Roberta. Robert je dao gol posle samo desetak minuta, a zatim je još tri puta imao dobre prilike, koje nije iskoristio.

Na El Madrigalu Levante je bio bolji tim u prvom poluvremenu, propustio niz prilika, ali ipak poveo čim je drugo poluvreme počelo.

Viljareal je od tog trenutka bolji tim, koji je uspeo da postigne izjednačujući gol, ali do preokreta nije stigao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.