Izvor: B92, 29.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primera: Autsajderi najzad pobeđuju (update)

Albasete i Malaga uspeli su da zabeleže prve pobede u Primeri. Malaga je bila bolja od Espanjola 2:1, dok je Albasete pobedio Real Majorku.

Real Betis nastavio je sa dobrim partijama i savladao Saragosu sa 1-0. Fudbaleri Atletika iz Madrida i dalje ne uspevaju da pobede u Primeri, ni u najpovoljnijim okolnostima. U nedelju uveče oni su na Kalderonu imali dva igrača više od Barselone (Barsa dobila deset žutih kartona), posle isključenja Kokua i Mote, ali nisu umeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskoriste tu prednost, pa je meč završen bez golova.

U Sevilji domaći tim se mučio sa Mursijom, sve do samog finiša. Odlučujući momenat desio se u zaustavnom vremenu, a strelac jedinog gola na meču bio je Antonjito.

Subotnji program španske Primere doneo je sjajan fudbal i mnogo uzbuđenja. Svi mečevi završeni su pobedama domaćina, a najubedljiviji poraz doživeo je najskuplji tim na svetu. Valensija je na čelu tabele, Deportivo više nema stopostotan učinak, Milošević je postigao gol, a Kovačević dobio žuti karton.

Derbi je igran na Mestalji, gde je pogodak Miste iz 5. minuta potpuno zbunio Real. Valensija je, kao i obično na ovom stadionu, potpuno nadigrala Madriđane, koji mogu biti srećni što putuju kući sa 0:2. Jedine pretnje golu Valensije dolazile su posle slobodnih udaraca, od kojih je najopasniji bio onaj, posle kojeg je kombinaciju udarcem sa 20 metara završio Zidan.

Real Sosijedad je ponovo kao gost poražen u baskijskom velikom derbiju. Ovoga puta je na San Mamesu Atletik bio bolji jednim golom, koji je u 81. minutu postigao Tiko. Tikov gol je bio zaista fantastičan, prava bomba levom nogom sa 35 metara. Međutim, ostatak meča dokazao je kolika je mržnja između ovih klubova, a dovoljno je reći da je dodeljeno 12 žutih kartona.

Deportivo je zaustavljen u Pamploni posle stoprocentnog početka sezone. Niz grešaka odbrane (Ektor, Molina) u samo 5 minuta, sredinom prvog poluvremena, rezultirao je vođstvom Osasune od 3:0. Međutim, Depor se vratio brzo golom Lukea i usledilo je sjajno drugo poluvreme. Pandijani je postigao gol na početku zaustavnog vremena, prekasno za preokret. Ovo je šesti uzastopni meč na kojem Pandijani postiže golove.

U Vigu je viđen veliki preokret, pošto su gosti iz Valjadolida vodili sa 2:0, a heroj je bio Ariza Makakula, dvostruki strelac. Preokret je inicirao Hesuli, pogotkom samo tri minuta posle drugog gola Valjadolida. Izjednačenje za Seltu doneo je Savo Milošević, a prvu pobedu u sezoni klub iz Galicije ostvario je zahvaljujući pogotku Aleksandra Mostovoja devet minuta pre kraja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.