Primera: Atletiko nije iskoristio kiks Barse, poništen gol Mandžukiću

Izvor: Sportal.rs, 14.Dec.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primera: Atletiko nije iskoristio kiks Barse, poništen gol Mandžukiću

Nije uspeo Atletiko Madrid da profitira na kiksu Barselone. “Jorgandžije” su imale priliku da se trijumfom u 15. kolu izjednače sa Kataloncima na drugom mestu, ali su poraženi od Viljareala minimalnim rezultatom 1:0. Pobedu gostima doneo je Vieta u 84. minutu utakmice.

Atletiku je ovo prvi poraz u Primeri posle tri pobede u nizu, a prvi poraz ove sezone na "Kalderonu", dok je Viljareal nanizao četiri pobede, pa sa 27 bodova zauzima četvrto mesto na tabeli Primere.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << />Tokom prvih 45 minuta nije bilo golova na “Kalderonu”. Ali, jedni i drugi su bili previše nervozni, pa je čudi kako nije bilo crvenih kartona. Tako su u finišu poluvremena Mario Mandžikić i Dos Santos nakon jednog duela zaradili po žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Dos Santos je završio na terenu, pošto ga je hrvatski reprezentativac rukom odgurnuo, ali ni igrač Viljareala nije bio nedužan, pa će u nastavku morati da pripaze na ponašanje.

U nastavku meča najbolju šansu u 55. minutu imao je Mandžukić, šutirao je sa nekoliko metara, ali je golman Viljareala odbranio njegov šut. Tri minuta kasnije Mandžukić je uspeo da savlada Asenju, ali je sudija poništio pogodak zbog prekršaja hrvatskog internacionalca u napadu. Dvadesetak minuta pre kraja imao je šansu i Viljareal. Usledila je kontra “žute podmornice” , Vieto je imao lepi priliku da savlada golmana Moju, ali se nije najbolje snašao, reagovao je golman Atletka, a potom neko iz odbrane otklonio opasnost. Međutim, iskupi je šest minuta pre kraja meča. Petim golom u sezoni doneo je trijumf svom timu na “Kladeronu”. Izigrao je trojicu čuvara i poslao loptu iza leđa golmanu Moji. Do kraja su gosti odoleli "jorgandžijama" i sačuvali tri velika boda.

(Foto: Beta/AP/Andres Kudack)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.