Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 13:28

Primeira je otvorena, šansa za Porto

Prošlogodišnji osvajač duple krune pobedom na Dragau protiv Gimaraisa prišao bi na samo četiri boda lideru Sportingu koji posustaje u finišu sezone u Portugaliji

Ko bi rekao prošlog meseca da će trka za titulom u Primeiri da bude otvorena? Sporting je imao dvocifrenu prednost u odnosu na Porto, Lavovi su već "čistili" vitrine u kojima nema pobedničkog pehara već 19 godina, ali četa Rubena Amorima posrće. U sredu je jedva osvojila bod (2:2) na stadionu Žoze >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Alvalade protiv Belenesesa.

Porto večeras (22.00) na Dragau dočekuje Gimarais, koji je trenutno šesti i bori se za izlazak u Evropu. Zmajevi bljuju vatru u poslednje vreme u Portugaliji. Vezali su šest pobeda u Primeiri, od remija bez golova protiv Sportinga krajem februara. Odlično je četa Serža Konseisao igrala u Ligi šampiona. Eliminisala je Juventus, ali je Čelsi za gol bio bolji u četvrtfinalu.

Pobeda za plavo-bele znači prilazak lideru iz Lisabona na samo četiri boda, šest kola pre kraja. I dalje Lavovi imaju lepu prednost, ali se onda topi kako se sezona primiče kraju. Konseisao odlično vodi svoj tim, a puca od samoppuzdanja pred finiš sezone.

"Dobro nam ide i fizički i psihički. Prošli smo kroz ovaj neverovatni ciklus utakmica. Na Madeiri je bilo veoma teško, ali pobedili smo, to je bilo najvažnije. Spremni smo da idemo u borbu za titulu i da se borimo do kraja prvenstva“, rekao je Konseisao pred duel sa Gimarisom, prenosi Abola.

22.00: (1,30) Porto (5,20) Gimarais (11,0)

Gosti su imali tri poraza u nizu, ali su prekinuli crnu seriju prošle nedelje kada su slavili na svom terenu protiv Santa Klare sa 1:0. Gimarais juri Fereiru na petoj poziciji. Nije izvesno da će na Dragau da igra od ove sezone adut Gimaraisa Rikardo Gvarežma, nekadašnji as Porta. Veteran ima povredu. U poslednje vreme Marko Grujić se ustalio u startnoj postavi Porta. Domaćin ne može da računa na povređene Španca Markana i Senegalca Mbajea. U prvom delu sezone Porto je pobedio u Gimarisu sa 3:2. Zmajevi su rešili u svoju korist pet poslednjih utakmica protiv današnjeg rivala.

20.00: (6,25) Portimonense (4,00) Benfika (1,55)

Benfika je u subotu senzacionalno pala u Lisabonu u duelu sa Žil Visenteom (1:2). Posle pobede Brage nad Boavistom u sredu uveče (2:1), Orlovi su skliznuli na četvrtu poziciju. Benfika ima lošu sezonu, a treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona su imperativ za četu Žorža Žezusa do kraja sezone. Vicešampion Portugalije gostuje odličnom Portimonenseu danas (20.00), timu koji je vezao tri pobede u Primeiri.

Sve četiri utakmice današnjeg programa u 28. kolu Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 28. KOLO

Utorak

Fereira - Farense 0:2 (0:0)

/Gold 77pen, Isidoro 84/

Sreda

Santa Klara - Moreirense 0:0

Maritimo - Rio Ave 1:0 (1:0)

/Žoel 12/

Braga - Boavista 2:1 (1:1)

/Franseržio 39, Šporar 82 - Perez 28/

Sporting - Belenenses 2:2 (0:1)

/Koates 83, Kabral 90+5pen - Kasijera 13, 54/

Četvrtak

16.00: (2,20) Tondela (3,35) Nasional (3,35)

18.00: (2,95) Žil Visente (2,95) Famalikao (2,70)

20.00: (6,25) Portimonense (4,00) Benfika (1,55)

22.00: (1,30) Porto (5,20) Gimarais (11,0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.