Prijović otklonio sve dileme! Srbija na Mundijalu, Orlovi lete u Rusiju! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 09.Okt.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijović otklonio sve dileme! Srbija na Mundijalu, "Orlovi" lete u Rusiju! (FOTO, VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiju pobedom nad Gruzijom od 1:0.

Pobedonosni gol za Srbiju postigao je Aleksandar Prijović u 74. minutu.

FOTO: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Prepun stadion "Rajko Mitić" dao je "orlovima" vetar u leđa u odlučujućoj utakmici.

FOTO: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Bio je to prvenac Prijovića u nacionalnom dresu, ali pogodak vredan Mundijala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
"Orlovima" je, inače, za direktan plasman i bila neophodna pobeda. U slučaju remija ili poraza, otišli bismo u baraž.

Nakon zarvšetka utakmice stadionom se orila pesma "Marš na Drinu", a navijači su pevali svi kao jedan.

U preostala dva meča D grupe, Austrija je slavila u Moldaviji sa 1:0, dok je Republika Irska istim rezultatom savladala Vels u Kardifu.

FOTO: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Srbija je pobednik grupe sa 21 bodom, drugoplasirani Irci imaju 19 i idu u baraž, a slede Vels sa 17, Austrija 15, Gruzija pet i Moldavija dva boda.

FOTO: Tanjug/AP/Darko Vojinović

"Čestitam igračima, ponosan sam na njih, hvala i navijačima. ovo je istorijski trenutak za srpski fudbal da smo se posle toliko godina plasirali na Svetsko prvenstvo. Verovao sam u ove momke, to je njihov uspeh i ja im se još jednom zahvaljujem", izjavio je selektor srpske reprezentacije Slavoljub Muslin.

FOTO: Tanjug/AP/Darko Vojinović

"Veliki pritisak je bio pred utakmicu, pokušali smo da igramo smireno, iskoristili smo pravu šansu i dali gol. Najsrećniji sam u ovom trenutku, hvala ljudima, nismo igrali najlepši fudbal al smo ostavili srce na terenu", poručio je fudbaler Nemanja Matić.

FOTO: Tanjug/AP/Darko Vojinović

"Može se reći da je ovo najznačajniji gol u mojoj karijeri, ponosan sam na svoju ekipu, zaslužili smo plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je nakon utakmice strelac jedinog gola Aleksandar Prijović.

FOTO: Tanjug/AP/Darko Vojinović

"Mnogo odricanja svih nas, srećan sam zbog odlaska na Mundijal. Nismo briljirali, mozda nas je pritisk opteretio, ali važno je da smo prošli na SP", izjavio je Dušan Tadić.

Kako smo i ranije najavljivali, prema statističkim podacima fudbalska reprezentacija Srbije imala je velike šanse da večeras savlada Gruziju i plasira se na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine zato što su „orlovi“ tri poslednja odlučujuča meča za plasman na planetarnu smotru fudbala kao domaćin rešili u svoju korist na stadionu Crvene zvezde i zato što Gruzija 10 godina nije pobedila ozbiljnijeg rivala, posebno ne u oktobru!

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ujedinili "večite" - Ovako su Partizan i Zvezda čestitali "Orlovima"!

Izvor: Sportske.net, 09.Okt.2017

Nakon velikih uspeha koje su "večiti" ostvarili u Evropi dočekali smo da reprezentacija obezbedi plasman na međunarodno takmičenje...Reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji kao prva iz Grupe D što znači da ćemo "Orlove" gledati narednog leta na međunarodnom takmičenju...

Nastavak na Sportske.net...

SRBIJA POBEDILA GRUZIJU: "Orlovi" lete u Rusiju!

Izvor: Večernje novosti, 09.Okt.2017

Hod po trnju, muke jednog Tantala, kopanje rova i opsada gola Gruzije na kraju nagrađena eksplozijom posle gola Prijovića HOD po trnju, muke jednog Tantala, kopanje rova i opsada gola Gruzije i na kraju – eksplozija. Srbiju je jedan kontranapad kapitena Ivanovića, asistencija...

Nastavak na Večernje novosti...

Šalu pretvorili u realnost: Čovek koji je odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo fotografisao se sa svojom "rođakom" (FOTO)

Izvor: BKTV News, 10.Okt.2017, 22:01

Prošla noć bila je sjajna za srpski fudbal, pošto se naša reprezentacija pobedom nad Gruzijom (1:0) plasirala na planetarni šampionat u Rusiji, a to su, kao i mnogi navijači ,proslavili i sami igrači...Podsetimo, odlučujući gol postigao je Aleksandar Prijović, a na proslavi fudbalera reprezentativcima...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.