Prijateljska utakmica sa FK Ujpešt

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijateljska utakmica sa FK "Ujpešt"

U galeriji "Selo" Doma kulture u Novom Bečeju, juče je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena prijateljska utakmica između FK "Jedinstvo" iz Novog Bečeja i FK "Ujpešt" iz Budimpešte, koja je zakazana za 22. jul ove godine na gradskom stadionu kraj Tise, sa početkom u 17:30 časova.

"Povodom 90 godina od osnivanja FK "Jedinstvo" iz Novog Bečeja, potrudili smo se da pripremimo jedan pravi sportski spektakl. 22. jula će nam doći jedan od najvećih klubova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Mađarske i nekadašnji velikan evropskog fudbala - FK "Ujpešt", nekadašnji "Doža". Ono što je sigurno, jeste da će organizacija biti na visokom nivou.

Gosti koji dolaze su značajno jači od nas, ali sa velikim poštovanjem prema našoj organizaciji, prema našoj želji da jubilej iskoristimo da promovišemo sport, sportske vrednosti, da promovišemo fer-plej, toleranciju i međunarodnu saradnju i da u tim danima, koji su zaista veliki za naš klub, pronađemo novu snagu i nove prijatelje, da FK "Jedinstvo", koji je ove godine imao veliki problem, odnosno blokadu zbog dugova iz perioda koji je davno iza nas, krene novim putem uspeha i da bar delom ponovi uspehe koje je 80-tih godina postigla zlatna generacija, a to je 2. mesto u 3. ligi Savezne Federativne Republike Jugoslavije. To je bio ogroman uspeh koji sigurno ne možemo da ponovimo, jer te države više nema, ali možemo da se toga podsetimo i da u tome nađemo snagu za nove uspehe", rekao je Matija Kovač, predsednik organizacionog odbora proslave jubileja.

Na konferenciji za medije prisustvovali su i predstavnici FK "Ujpešt", Ferenc Kiš, direktor podmaltka i Viktor Mundi, glavni trener ovo kluba, koji je objasnio kako je došlo do saradnje sa FK "Jedinstvo": "Naše poznanstvo i saradnja započela je pre dve godine, kada je FK „Ujpešt" doneo pakete pomoći za Novi Bečej. Sa velikom radošću dolazimo u Novi Bečej, drago nam je što smo pozvani da odigramo ovu prijateljsku utakmicu. Podrazumevalo se da ćemo prihvatiti poziv, kako zbog promovisanja našeg kluba, tako i zbog toga što poštujemo srpski fudbal. Nadamo se da će ovaj susret biti samo početak duge i uspešne saradnje dva kluba".

Rudolf Guci, predsednik FK "Jedinstvo" istakao je da je obeležavanje ovog jubileja od velikog značaja za ceo fudbalski klub, ali i za lokalnu zajednicu: "Lokalna samouprava dugi niz godina sarađuje sa fudbalskim klubom i sa Budimpeštom, tako da smo za proslavu 90 godina postojanja kluba odlučili da nam FK "Ujpešt" dođe u goste, kako bi nam uveličali proslavu i kako bismo odigrali prijateljsku utakmicu koja će sigurno dati posebnu draž našoj proslavi."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.