Pričao sam da i bez Micića i Jokića možemo do zlata, i dalje to mislim VIDEO

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 12:06

"Pričao sam da i bez Micića i Jokića možemo do zlata, i dalje to mislim" VIDEO

Legendarni trener i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković govorio je za Prva TV o košarkašima Srbije.

Izabranici Svetislava Pešića pobedili su Litvaniju i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva u Manili.

"Litavnija je zemlja koškare, koja jedina u Evropi ima više košarkaških nego fudbalskih trenera. Cela država živi za košarku, dobili smo jednu veliku ekipu koja nije kopirala nikog u svojoj igri. naši momci su odigrali sjajno", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Maljković za TV Prva.

Maljković je objasnio i kako su prethodni rezultati oba tima utiacali na ishod meča Srbije i Litavnije.

"Dobro je kada na ovakom takmičenju poraz dođe u pravo vreme, kao što je nama od Italije, koji je nas digao, Njhova pobeda protiv SAD je njih sputil, naduvale su im glave. Svi u OKS znaju da sam pričao i kada se znalo da nema Micića, Jokića i Kalinića, da mi možemo da uzmemo zlato. Mislim to i dalje. Na ovcom šampionatu nema ekipe koja je jača od nas. Imamo visinu, atletski smo spremni, imamo najbolje šutere na turniru", rekao je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.