Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2020, 23:03

Pričaće se ponovo o Sitijevoj odbrani! Veliko veče u Pireju (VIDEO)

Građani, posle preokreta, slavili protiv Porta (3:1), Olimpijakos pobedio u sudijskoj nadoknadi

Potraga za kvalitetnom odbrembenom četvorokom Pepa Gvardiole neiscrpna je tama fudbalskog sveta od kada je harizmatični Katalonac seo na klupu Sitija. Potrošio je Gvardiola 450 miliona evra u jačanje defanzivnog reda, ali se pukotine i dalje primećuju. Mančester Siti je, savladavši Porto, posle preokreta stigao do prvih bodova u Ligi šampiona (3:1), ali čini se da će defanzivni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << propusti vicešampiona Engleske biti glavni utisak sa ovog meča.

Da stvar za Gvardiolu bude još gora jedno od najskupljih ovoletošnjih pojačanja Ruben Dijaš direktno je kumovao vodećem golu Zmajeva... Nije to bila jedina katastrofalna greška odbrane Sitija. Bila je pimetna nesigurnost Kajla Vokera, neki njegovi neracionalni potezi. Na sreću Pepa Gvardiole Porto nije kaznio sve greške Mančester Sitija. A mogao je.

Grickali su nokte navijači Sitija tokom prvog poluvremena. Nije njihov voljeni tim odavao utisak skladne celine. Posebno se nervoza na praznom Etihadu osećala u 14. minutu. Dijaš je poklonio loptu Dijazu koji je majstorski prošao pored nekoliko igrača Sitija, a potom dijagonalom pogodio ugao.

Siti je morao da podigne nivo igra, ali ih je prilikom izjednačenja častio iskusni Pepe. Bespotrebno je po nogama zakačio Rahima Sterlinga. Nije tu bilo dileme, mada se gledao VAR. Penal je iskoristio Aguero.

Dugo je uspevao Porto da na Etihadu drži pozitivan rezultat. Međutim, kontinuirana ofanziva Sitija morala je da rezultira pogotkom. I to iz slobodnog udarca. Savršeno je Gundogan u 65. minutu isekao loptu i ostavio bez mogućnosti golmana gostiju da reaguje.

U neverici je gledao to majstorsto strateg Porta Žerzo Koseinsao. Svestan da će teško njegov tim uspeti da se vrati. Tako je i bilo. Na asistenciju Fodena pogodio je Tores.

Velika noć za Olimpijakos i možda nagoveštaj da bi grčki šampion mogao u drugu rundu. Posle taktički perfektne utakmice, tim iz Pireja je u zaostavnom vremenu stigao do trijumfa protiv Olimpika iz Marseja. Trener domaćina Pedro Martins napravio je zlatnu izmenu u 84. minutu susreta. Na teren je poslao drugog napadača Ahmeda Hasana. Bio je to bingo, jer je snažni špic odlično reagovao na centaršut Valubene i zakucao loptu u mrežu (1:0).

Kada se sve sabere – pravedan rezultat. Olimpijakos je više želeo trijumf. Čak uspeo da zatrese mrežu Olimpika preko Masurasa u 52. minutu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Lazar Ranđelović je igrao do 84. minuta za Olimpijakos, dok Nemanja Radonjić nije bio u protokolu.

GRUPA C

Mančester Siti - Porto 3:1 (1:1)

/Aguero 20 pen, Gundogan 65, Tores 65 - Diaz 73/

Olimpijakos - Olimpik 1:0 (0:0)

/Hasan 90+1/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.