Preživeo 300 trka, dogodi se ovo

Izvor: B92, 31.Dec.2013, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Preživeo 300 trka, dogodi se ovo"

Trostruki prvak sveta u Formuli 1, Austrijanac Niki Lauda priznao je da nije preveliki optimista po pitanju zdravstvenog stanja Mihaela Šumahera.

"Težina povreda i njegovo stanje nisu ohrabrujući. Zabrinut sam i molim se za njega", rekao je Lauda austrijskim novinarima.

Bivši vozač Ferarija istakao je da je šokiran posle nesreće 44-godišnjeg nemačkog asa.

"Potpuno sam šokiran i ne mogu da verujem i objasnim da se tako velikom vozaču, koji je preživeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 300 trka, ovako nešto dogodi na skijanju. To je velika tragedija", kazao je Lauda, koji je jedva preživeo teške povrede i opekotine nakon udesa 1976. godine na trci za Veliku nagradu Nemačke u Nirburgringu.

On je istakao da Šumaher ne samo da je bio veliki vozač, već i veoma dobar skijaš.

"On je čvrst, vanserijski tip i ono što mu se dogodilo moglo je da zadesi svakoga. Mihael nikada ne bi ulazio u nepotreban rizik. Nikad od njega ne bih očekivao da bi izvodio ludosti pred svojim sinom", zaključio je Lauda, s obzirom da je Nemac prilikom nesreće bio zajedno sa 14-godišnjim sinom.

Šumaher je u nedelju na skijanju u francuskom centru Meribel zadobio teške povrede, kada je pao i glavom udario u stenu, trenutno je u veštački izazvanoj komi i lekari bolnice u Grenoblu bore se za njegov život.

Saopšteno je da je Šumaherovo stanje stabilnije, a njegov agent Zabine Kem demantovala je da je legendarni Nemac išao velikom brzinom na skijama pre povrede.

Spekulisalo se da je Šumaher išao brzinom od oko 100 km/h.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.