Previše puta drugi

Izvor: Mondo, 02.Okt.2012, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Previše puta drugi

Proslavljeni nemački "vezista" Mihael Balak saopštio je da u 37. godini završava sa aktivnim igranjem fudbala.

Mihael Balak ipak neće provesti narednu sezonu u Australiji, iako je imao načelni dogovor sa ekipom Sidnej Vonderers.

Nekadašnji as Hemnicera, Kajzerslauterna, Bajer Leverkuzena, Bajerna i Čelsija odlučio je da stavi tačku na sjajnu karijeru, tokom koje, ipak, nije uspeo da osvoji nijedan trofej na evropskoj ili međunarodnoj sceni.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pet nacionalnih prvenstava i šest kupova - osim titule sa Kajzerslauternom, sve je osvojio sa Bajernom i Čelsijem - morao je da se zadovolji individualnim priznanjima.

Biran je za najboljeg "vezistu" Evrope 2002, a po dva puta našao se u idealnim postavama evropskih i svetskih prvenstava.

Verovatno najbolnije godine u karijeri bile su mu 2002. i 2008, kada je sa klubovima i reprezentacijom Nemačke bio četvorostruki vicešampion!

Sa Bajerom je bio drugi u Bundes ligi i poraženi finalista Lige šampiona i Kupa Nemačke, a onda sa Čelsijem drugi u Premijer ligi, uz poraze u finalima Lige šampiona i Liga kupa.

Sa reprezentacijom je bio drugi na Mundijalu 2002 (zbog suspenzije propustio finale protiv Brazila), a igrao je u porazu od Španaca, u finalu Evropskog šampionata 2008.

Balak je imao snage da nakon toga sa Čelsijem osvoji jednu titulu prvaka Engleske i dva FA kupa, da bi prethodnu - pokazalo se, oproštajnu - odigrao za Leverkuzen.

Dres "A" tima Nemačke obukao je 98 puta, ali je posle povrede uoči SP 2010. u Južnoj Africi pokvario odnos sa selektorom, Savezom i pojedinim mlađim reprezentativcima.

Kada mu je ponuđeno da odigra još dve utakmice, kako bi broj nastupa "zaokružio" na 100, Balak je rekao da bi to bila "farsa" i odbio.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.