Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2021, 23:20

Presudna sedmica za Los Anđeles, Sijetl brani obraz i prvo mesto

MLS: Noćas na programu samo jedan meč u Sjedinjenim Američkim Državama

Lider Zapada je u problemu, pa svako želi da ga "povredi". Sijetl Saundersi se noćas vraćaju u akciju i igraju u gostima protiv Los Anđeles FK-a, samo tri dana pošto su videli da je njihovo vođstvo na vrhu Zapadne konferencije smanjeno na tri boda. U međuvremenu, crno-zlatni su za vikend prokockali prednost od jednog gola, remizirajući sa Minesotom 1:1, pa je njihov plasman u plej-od doveden u pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (04.30).

Los Anđeles se približio situaciji u kojoj nema prostora za grešku ako želi da bude deo doigravanja. Preostala su mu tri meča do kraja ligaškog dela sezone, a zaostaje tri boda za Vankuver Vajtkepsima za konačno mesto u plej-ofu. Pre tri dana se videlo da se tim iz El Eja muči, jer kvalitet njegovih dodavanja i naročito sredina terena nisu bili ni približno tako oštri kao što je to bio slučaj prethodnih sezona.

Poruka trenera Boba Bredlija posle meča njegovim igračima je bila da nastave dalje, a kako se ligaški deo uskoro završava, sve što mogu da urade je da ostave ovaj rezultat iza sebe i da se fokusiraju na ono što je ispred. Sledi dvomeč na domaćem terenu, koji će verovatno utvrditi da li još jednom mogu da se kvalifikuju za postsezonu.

04.30: (1,80) Los Anđeles FK (3,60) Sijetl Saunders (4,60)

Los Anđeles ulazi u ovaj meč bez poraza u prethodna četiri susreta i trebalo bi da se oseća kao kod kuće na stadionu Benk of Kalifornija sa učinkom od sedam pobeda, tri remija i pet poraza ove godine.

Sa druge strane, stvari su upravo postale veoma interesantne na vrhu tabele Zapadne konferencije pošto je Saunders platio za loš početak, izgubivši na Lumen Fildu prvi put u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima. Činilo se da je Sijetl došao do daha pošto je stigao do izjednačenja protiv Kanzas Sitija početkom drugog poluvremena, ali je to bilo kratkog daha i desio se treći vezani meč bez pobede.

Strateg zeleno-plavih Brajan Šmecer je na kraju mogao da konstatuje kako njegov tim nije umeo da realizuje brojne šanse. Bilo je šest šuteva na gol, 12 stvorenih šansi i tri velike prilike, ali je Sijetl samo jednom pogodio.

Nema vremena da Saundersi razmišljaju o tome, jer žele da stave tačku na post. Sijetl je ove godine prebrodio više kritičnih situacija sa povredama nego bilo ko u ligi, ali bi sada mogao da iskoristi svog vodećeg strelca, jer je u poslednje tri utakmice ispalio 13 udaraca u gol, ali je postigao samo tri pogotka.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------

Poslednjih nedelja Kristijan Arango je nosio Los Anđeles na svojim plećima, a kolumbijski napadač je postigao jedini gol tokom vikenda, njegov šesti u poslednje tri utakmice pošto sada ima 12 u kampanji.

LA će u ovom meču ostati bez Hosea Sifuentesa zbog suspenzije, Kvadvo Opoku, Erik Duenas i Fransisko Đinela su van terena zbog povreda levog kolena, Edi Segura ima povredu desnog kolena, dok Džulijan Gejns nastavlja da propušta vreme zbog problema sa karlicom. Neizvesni su nastupi Alvara Kezade, najboljeg igrača Karlosa Vele i Eduarda Atueste.

Nije ni Sijetl bez problema. Napadačka snaga Raula Ruidijaza je veoma nedostajala pošto je vodeći strelac Saundersa sa 16 ligaških golova bio na tribinama u petom uzastopnom susretu zbog komplikacija sa tetivom. Bred Smit ostaje van sa uganućem desnog zgloba, Nikolas Lodeiro je na dužem odsustvu posle operacije kolena, a Džordi Delem i Džordan Moris imaju slične muke. Tu nije kraj, jer Sijetl zbog kartona ne može da računa na Brazilca Žoaa Paula, koji je za vikend upisao 11. asistenciju u svim takmičenjima ove sezone.

MLS

Sreda

04.30: (1,80) Los Anđeles FK (3,60) Sijetl Saunders (4,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.