Presedan u PL, VAR gubi svoju moć od naredne sezone? (foto)

Izvor: Sportske.net, 08.Feb.2020, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presedan u PL, VAR gubi svoju "moć" od naredne sezone? (foto)

Predlog klubova o kojem će se itekako debitovati.

Video asistent je ove sezone doneo više kontroverzi nego pomoći što je bilo predviđeno u prvom mahu. Na Ostrvu iz kola u kolo vidimo sudijske brljotine, nelogične odluke uz uvek postojoće prolongiranje odluke.

Videli smo i dosta golova koji su poništeni zbog ramena ili "prsta" u ofsajdu, od naredne sezone možda to i ne bude slučaj više.

Zajednica klubova PL po pisanju Tajmsa je predstavila predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da se u narednoj sezoni toleriše granica do 10 centimetara!

Da su se takvi aršini koristili u ovoj sezoni videli bi čak devet golova više, zbog ofsajda utvrđenim VAR-om ove sezone je poništeno čak 25 golova, što je i napomenuo Majk Rajli jedan od direktora sudijske organizacije koja ima nadzor nad promenama u PL.

U praksi ovo znači da će VAR linije koje vidimo u prenosu ubuduće biti deblje, ostaje da se vidi kako će ovaj predlog proći na diskusiji između zvaničnika sa jedne i druge strane.

Geri Lineker je već dao svoj mišljenje sa simpatičnim pitanjem kako će odrediti da li je u pitanju 9, 10 ili 11 centimetara.

  -

This can’t be serious: 10cm leeway? Who works out if it’s 9, 10 or 11cm? Just get rid of the dots. You can see immediately if someone’s offside or not by looking at the line. If it’s not obvious then it’s level, and onside. https://t.co/cJSWQQQFZn

— Gary Lineker (@GaryLineker) February 7, 2020

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.