Izvor: Blic, 09.Okt.2009, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preporuke za rumunske navijače u Beogradu

Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije izdalo je danas preporuke svojim navijačima kako da izbegnu konflikte na sutrašnjoj fudbalaskoj utakmici sa Srbijom u Beogradu.



U saopštenju ministarstva preporučuje se navijačima da od ulaska na teritoriju Srbije pa do stadiona, kao i pri povratku iz Beograda ne nose zastave niti specifične oznake, kako ne bi prouzrokovali sukobe među navijačima.

Preporučuje se i da rumuski navijači izbegavaju javna mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << restorane, kao i prodavnice alkohola ili bezalkoholnih proizvoda u zoni stadiona, a navodi se da bi bilo dobro da navijači svoja vozila ne parkiraju u blizini Marakane.

U saopštenju se precizira da će na dan utakmice ambasada Rumunije u Beogradu obezbediti permanentno dežurstvo, kako bi izašla u susret rumunskim državljanima u slučaju da je to potrebno.

Rumunska štampa već dva dana prenosi izveštaje iz srpske štampe posvećene utakmici Srbija-Rumunija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010.

Utakmica se igra sutra od 20.30 na beogradskoj Marakani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.