Preporuka Englezima: Ne priključujte se na wi-fi

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preporuka Englezima: Ne priključujte se na wi-fi

Zbog zategnutih političkih odnosa između britanskog kraljevstva i Rusije, fudbaleri Gordog Albiona su pod režimom posebnih instrukcija svojih "bezbednjaka" da ne bi bili žrtve hakera.

Engleski igrači i stručni štab su upozoreni da mogu biti lak plen ukoliko se ne pridržavaju uputstava. Njima su u mobilnim telefonima i drugim uređajima ugrađeni specijalni programi zaštite koji će biti uklonjeni po povratku na Ostrvo.

Takođe im je stavljeno na znanje da hotel >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na obali Finskog zaliva u kojem odsedaju nije prošao bezbednosnu proveru. Rizik je, sugerisano im je, toliko visok, da je preporučljivo da prekrivaju kamere na ličnim računarima. Takođe i da se ne priključuju na hotelski wi-fi i da ne koriste memorijske kartice koje se obično dodeljuju svakom na najvećim takmičenjima.

Rusi ova uputstva, koja obajvljuje "Gardijan", nazivaju običnim trabunjanjem i bajkama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.