Preokretom do titule IBF

Izvor: Politika, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokretom do titule IBF

Veoma uzbudljiv meč viđen je u borbi za titulu Interkontinentalnog prvaka u poluteškoj kategoriji u IBF verziji, u kojoj je iskusni bokser iz Beograda Drago Janjušević načio veliki preokret. Naime, kod sve trojice bodovnih sudija je posle prve runde prednost stekao naturalizovani Belgijanac poreklom iz Maroka Đamel Selini, a na početu i sredinom druge Janjušević je bio uzdrman i stekao se utisak da se jedva održao na nogama. Međutim, onda je usledio veliki preokret i sve je bilo u znaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << novog prvaka Janjuševića, koji je serijom preciznih udaraca krenuo i silovitu kontraofanzivu.

U četvtoj rundi Janjušević je snažno pogodio u stomak Selinija, koji se tom prilikom našao u nokdaunu. Kada je zvuk gonga označio početak pete runde, iscrpljeni Selini je delovao nemoćno za nastavak borbe i sudija u ringu Arkviolas iz Italije je pokazao da je meč završen trijumfom Janjuševića. Bila je to 14 pobeda našeg profesionalca (sedma nokautom), a prva želja mu je da uskoro dobije priliku za revanš protiv veterana iz Italije i bivšeg svetskog prvaka Silvija Branka, od koga je jedino poražen, nokautom u šestoj rundi pre dve i po godine u Milanu.

– Ovo je velika pobeda srpskog boksa – blistao je od zadovoljstva predsednik Balkanskog bokserskog borda i BS Srbije Velizar Đerić, koji je sa prvim čovekom IBF federacije za Evropu Italijanom Benedetom Montelom uručio šampionski pojas Janjuševiću.

Organizacija meča u "Posejdon holu" na Starom sajmištu podno Brankovog mosta bila je vrlo dobra, iako je bio ograničen broj mesta za posetioce, kojih je bilo oko 700, iako je predviđen kapacitet za 500 mesta. Promotor Dragan Ignjatović je ispunio obećanje, priredivši ljubiteljima boksa u Beogradu spektakl. Pozitivne ocene izneli su i specijalni gosti iz inostranstva: gospođica Lidija Perković, nekada šef za finasije u timu poslednjeg velikog šampiona teške kategorije Lenoksa Luisa i Branko Milenković, zvanično najbolji bokserski promotor u Južnoj Africi.

U jednoj od dve uvodne borbe, srpski bokser Goran Milenković je zabeležio drugu pobedu, pobedivši nokautom u trećeoj rundi Hrvata Gordana Glišića. Prvi put na ovdašnjim prostorima u ulozi "mečmejkera" zvanično je bio generalni sekretar Saveza profesionalnog boksa Srbije Luka Popović i taj posao je odlično obavio.

Dvorana "Posejdon hol" u Novom Beogradu. Gledalaca: 700. Sudije: Arkviiolas, Rekva (Italija), Devukt (Belgija), Milojević (BiH), Đajić, Trifunović (Srbija).

Rezultati, glavna borba – meč za titulu Interkontinetalnog prvaka u poluteškoj kategoriji u IBF verziji: Janjušević (Srbija) – Selini (Belgija) 2:0 (ko 5), srednja: Milenković (Srbija) – Glišić (Hrvatska) 2:0 (ko 3), Sebe (Rumunija) – Kostov (Bugarska) 2:0 (60:54).

--------------------------------------------------------------------------

Pobeda Ajdarevića

Bivši bokser Partizana Hakija Ajdarević (30 godina), poslednjih godina stalno nastanjen u glavnom gradu Švajcarske Bernu, zabeležio je novu pobedu kao profesionalac, savladavši u Askoni Mađara Mihaljija Kratkog nokautom u prvoj rundi. Ajdarević je nedavno postao Interkontinentalni IBC prvak u poluteškoj kategoriji, a njegov bilans je 15 pobeda (8 nokautom) i 2 poraza.

– Ajdarević je ekspresno savladao kvalitetnog rivala iz Mađarske i sve je bliži evropskom vrhu. Za iduću godinu planiramo i organizaciju meča u Beogradu – najavio je bokserski menadžer iz Ciriha Milan Vujčić.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.