Izvor: MozzartSport.com, 03.Nov.2020, 01:13

Preokret: Tadić negativan, ima dozvolu da doputuje u Dansku, ali...

Još nije dobio zeleno svetlo da igra

Dušan Tadić je ipak dobio dozvolu da doputuje u Dansku i on će zajedno sa saigračima biti već u ponedeljak uveče! Ali, to ne znači da će moći da zaigra protiv Midtjilanda u utorak jer se za to još čeka dozvola doktora i lokalnih institucija...

Potpuno lud dan u Holandiji zbog Ajaksovog leta u Dansku! Neverovatan put prošli su stručni štab i fudbaleri Kopljanika, zajedno sa čelnicima kluba, Fudbalskog saveza Holandije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i danskih vlasti koje prvo nisu dozvolile kapitenu Ajaksa i još desetorici saigrača da krenu na važno gostovanje u Ligi šampiona. Niko u Holandiji prvo nije znao o čemu se tačno radi, sumnjalo se da su svi odsutni fudbaleri zaraženi virusom korona, da bi Erik ten Hag na konferenciji za štampu usred Danske izjavio kako tamošnje vlasti nisu dopustile delu ekipe da pređe granicu zato što su u nekom trenutku od momenta uvođenja pandemije imali pozitivan PCR test.

Ubrzo su i novinari iz uglednih medijskih kuća počeli da pišu o političkim igrama i nelogičnostima u oštrom zakonu koji Danska sprovodi prema nekim državama, između ostalih Holandiji pa tako niko ko je imao koronu nije mogao preko granice. Ispostavilo se da igrači, bar deo njih nisu ponovo zaraženi, već da u krvi imaju antitela na virus, što se u Danskoj opet smatra kao rizična grupa ljudi. Sličan problem imao je PSV pred gostovanje Omoniji u Nikoziji pre nekoliko dana. U međuvremenu se za Ajaks desila pozitivna stvar - veliki preokret!

O tome piše holandski sajt Voetbal International, koji tvrdi da je grupa igrača među kojima je i Dušan Tadić ipak puštena da doputuje u Herning, ali i da će za konačno odobrenje da mogu da budu u takmičarskom sastavu sačekati utorak popodne.

Sam Tadić je potvrdio da nema virus korona.

"Nemam koronu. Imam antitela. Sve je u redu" poručio je Tadić u kratkoj izjavi za Sport Klub.

Pored Tadića u Dansku će doputovati još prvi golman Andre Onana i još Rajan Gravenberh, dok su an stroja još Davi Klasen i Zakarija Labjad, između ostalih. Ako bi im još bilo omogućeno da zaigraju Ten Hagu će sigurno pasti kamen sa srca pošto je na put krenuo samo sa jednim zdravim golmanom, mladim Kjel Šerpen. Ali, sve u Ajaksu čeka noć iščekivanja…

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sama činjenica da je Tadiću omogućeno da bude uz saigrače je velika stvar. Ne samo za Ajaks, već i za reprezentaciju Srbije i selektora Ljubišu Tumbakovića koji sada može da odahne jer će najbolji igrač Orlova izvesno biti u timu za meč generacije sa Škotskom 12. novembra u Beogradu.

Podsetimo, virusom korona je zvanično zaražen Filip Đuričić s tim da i za njegov nastup ima nade pošto je potrebno da ima jedan negativan test pet dana uoči susreta s Škotskom.

Kakvu zavrzlamu napraviše korona protokoli...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.