Izvor: MozzartSport.com, 10.Jul.2020, 18:13

Preokret: Kangi ponuđen novi ugovor

Promenio se odnos kluba sa Letne i Gabonca

Iako je već mesecima unazad bilo izvesno da će Gelor Kanga ovog leta napustiti Spartu, dogodile su se stvari koje nagoveštavaju da bi temperamentni Gabonac ipak mogao da ostane u Pragu.

Nakon pauze izazvane pandemijom virusa korona, odnos između Kange i uprave kluba sa Letne podigao na viši nivo, pa je odlični vezista dobio ponudu za prodžetak saradnje. Sada je sve u njegovim rukama.

Kanga (29) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je posle pauze promenio i svoj stil igre. Pre toga je bio izuzetno ofanzivac, postizao je golove i prikupljao asistencije, međutim, posle dokaska trenera Vaclava Kotala, Gabonac je postao mnogo više da radi za tim, igra defanzivnije i u potpunosti mu je poverena izgradnja igre.

Iskusni vezista je prema pisanju čeških medija popravio i odnose sa navijačima, kojima nije bio baš najomiljeniji zbog svog karaktera, ali trenutno jedan od najomiljenijih u klubu.

Situaciju je izvesno i promenilo to što je Kanga zimus, šest meseci pre isteka ugovora sa Spartom, imao unosne ponude na stolu (najviše se pominjao turski Trabzon), ali su one finansijski slabile usled uticaja virusa korona. Sada bi sve moglo da rezultira produžetkom saradanje sa Spartom.

Kanga je u Prag stigao u januaru 2018. godine iz Crvene zvezde za obeštećenje od 1.000.000 evra. Ove sezone je odigrao 37 utakmica za klub sa Letne, postigao 15 golova i ostvario devet asistencija.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.