Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 17:08

Preokret Francuza za istorijsko polufinale OI, karakter i Brizarova genijalnost ostavili Kureka i Leona u suzama

Poljaci prokockali 2:1, Francuska u polufinalu protiv Argentine

Istorijski plasman u polufinale Olimpijskih igara za odbojkašku selekciju Francuske! Mučili su se Ervin Engapet i saigrači u grupnoj fazi, do četvrtfinala stigli sa preskromne dve pobede iz pet mečeva, ali kada je trebalo da pokažu karakter, oni su to učinili - protiv Poljske koja je uoči vođstva 2:1 ličila na tim koji će pregaziti rivala u četvrtom setu. Na kraju, umesto zakazivanja deula sa Argentinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bartoš Kurek i ostatak reprezentacije napustili su teren dvorane Arijaka sa suzama u očima - 2:3 (25:21, 22:25, 25:21, 21:25, 9:15).

Delovalo je da su Francuzima ruke vezane, da su u uglu odbojkaškog ringa, u konopcima iz kojih se neće izvući kada je Poljska povela 2:1 u setovima. Ne zato što je deficit od jednog seta nešto nenadoknadivo, već zbog toga što su Vilfredo Leon i Bartoš Kurek slali munje i gromove u njihovo polje. Međutim, tehničar pobedničkog tima Antoan Brizar je volšebnim rešenjima saigračima ulio neophodno samopouzadanje za četvrti set, a potom i taj brejk kroz koji se Francuska prošetala. Igrao je utakmicu sa očima na leđima.

Utakmica je otvorena igrom u egalu sve dok broj poena na semaforu nije postao dvocifren na obe strane. Serijom od pet poena Poljaci su se odvojili na 17:11, a Francuzi ekspresno uzvratili istom merom. Prišli na poen zaostatka (18:17), a onda ponovo dozvolili izabranicima Vitala Hejnena da naprave seriju - ovoga puta od tri poena što je u samoj završnici seta bilo neuhvatljivo.

Drugi period igre doneo je žestorku borbu oličenu kroz činjenicu da je do rezultata 20:20, nijedan od timova nije imao više od dva poena prednosti. Ekipa Lorana Tilija je izabrala idealan trenutak da poveže tri poena i vrati rezultatsku ravnotežu.

Treći set doneo je sličan nivo neizvesnosti kao i prethodni, ali Francuska u završnici jednostavno nije mogla da se nosi sa nepogrešivim napadima Bartoša Kureka i Vilfreda Leona. Korektor Poljske je u tom delu utakmice imao realizaciju napada 7/10, a primač servisa sa Kube isti broj poena iz samo osam pokušaja. Crtao je lopte u uglovima polja i ostavljao odbranu Trikolora bez odgovora. Posle prva tri seta poljski dvojac je osvojio 35 od ukupno 46 poena svog tima iz napada.

Međutim, koliko su Leon i Kurek bili dominantni u trećem setu, toliko je tehničar Francuske Antoan Brizar dobro razigravao svoje srednjake Šinenjeza i Le Gofa, a oni njegove lopte pretvarali u poene. Pritom su Tilijevi momci tokom čitavog meča dominirali u bloku - odnos na nivou meča je bio 15/6, a Francuskoj je sa relativno ubedljivih 25:21 pripao pretposlednji period igre.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Preokret Francuza za istorijsko polufinale OI, karakter i Brizarova genijalnost ostavili Kureka i Leona u suzama (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021

Poljaci prokockali 2:1, Francuska u polufinalu protiv Argentine..Istorijski plasman u polufinale Olimpijskih igara za odbojkašku selekciju Francuske! Mučili su se Ervin Engapet i saigrači u grupnoj fazi, do četvrtfinala stigli sa preskromne dve pobede iz pet mečeva, ali kada je trebalo da pokažu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.