Preokret Fenera, Kajt pojma nema da šutira penale! Džoker Prandelija vratio Galatasaraj na vrh (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Nov.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret Fenera, Kajt pojma nema da šutira penale! Džoker Prandelija vratio Galatasaraj na vrh (VIDEO)

Šampion Turske posle velike borbe slomio otpor Rizema (2:1), Umut Bulit sprečio iznenađenje u Karabuku (2:1)

Galatasaraj je u 9. kolu turske Superlige, kao gost, savladao Karabuk sa 2:1 i izbio na prvo mesto. Istanbulski velikan odlično je otvorio meč, poveo već u 3. minutu preko Šeđua, ali onda se opustio i Gungor je izjednačio u 57. minutu. Ćezare Prandeli je u 67. minutu, umesto Veslija Snajdera, ubacio džokera Umut Bulita, a ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mu se samo četiri minuta kasnije revanširao pobedonosnim golom.

Galatasaraj je na vrhu smenio Mersin, koji je pre njih dobio Balikesir sa 2:1. Velington i Delibalta pobrinuli su se da domaćin povede sa dva gol razilke, Jildirim je u 64. minutu smanjio rezultat i vratio goste u igru, ali do kraja meča ništa bitno se nije desilo.

Galati se na vrhu tabele ponovo pridružio gradski rival Fenerbahče. Aktuelni šampion sačuvao je deobu liderske pozicije posle napetog meča sa Rezeom, u kome je do tri boda stigao tek deset minuta pre kraja pogotkom kamerunskog napadača Pjera Veba - 2:1.

Žuto-plavi su nervozno otvorili meč, iskusni defanzivac Mihail Kadlec je već u šestom minutu postigao autogol i stvorio dodatne probleme protiv uvek opasnog Rizea. Doduše, Čeh se iskupio za grešku izjednačujućim golom u finišu prvog dela i tako omogućio radost navijačima na stadionu Šukru Saračoglu u trenucima kad su verovatno prokliljali Dirka Kajta.

Iz prostog razloga što je Holanđanin u 26. minutu propustio da realizuje jedanaesterac, što mu je treći neuspeli pokušaj sa 11 metara otkako je pre dve i po godine stigao u Istanbulu. Samo je jedan penal iskoristio. Malo za igrača takvog kalibra.

Možda odlučuijući trenutak na susretu desio se u 53. minutu, zbog drugog žutog kartona isključen je vezista gostiju Kivanič Karakaš, a trener domaćeg sastava Ismail Kartal naredio potpunu ofanzivu, zaigrao čak sa trojicom napadača - Emenike, Kajt i Vebo - a ovaj poslednji, koga je uveo u 64. minutu  doneo mu je ogromnu radost.



TURSKA, 9. kolo

Petak:

Sivas - Eskišehir 1:1

/Utaka 46 - Sismanoglu 90+6/

Gazijantep - Ahisar 1:0

/Demir 23/

Subota

Mersin - Balikesir 2:1 (1:0)

/Veliton 16, Delibalta 55 - Jildirim 64/

Karabuk - Galatasaraj 1:2 (0:1)

/Gungor 57 - Šeđu 3, Bulit 61/

Fenerbahče - Rizespor 2:1 (1:1)

/Kadlec 41, Vebo 80 - Kadlec 6ag/

Nedelja

12.30: Kašimpaša - Genčlerbirligi

12.30: Kajzeri - Bursa

15.00: Trabzon - Konja

18.00: Basakšehir - Bešiktaš

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.