Preminuo nekadašnji selektor Hrvatske

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 23:15

Preminuo nekadašnji selektor Hrvatske

Oprostiom se i Savez od njega.

Srećko Medvedec, nekadašnji selektor reprezentaciej Hrvcatske, preminuo je u petak u 73. godini.

Košarkaški savez Hrvatske se oprostio od Srećka Medvedeca rečima duboke tuge i poštovanja.

Njihova objava na društvenim mrežama istakla je Medvedecovu ulogu kao legendu hrvatske košarke, čime je još jednom potvrđen njegov značaj u istoriji ovog sporta u Hrvatskoj.

🕯 | S dubokom tugom objavljujemo da nas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je danas napustio bivši izbornik hrvatske reprezentacije i trofejni trener mlađih reprezentacija, legenda hrvatske košarke - gospodin Srećko Medvedec.

Počivao u miru! ❤️ pic.twitter.com/3uUXILPWxD

— HKS_CBF 🇭🇷🏀 (@CbfHks) February 16, 2024

Seniorsku reprezentaciju vodio je kratko. Nasledio je Petra Skansija 1998. godine i vodio je tim u pet kvalifikacijskih utakmica. U karijeri je radio i u Ciboni i Cedeviti, gde je također u kraćem periodu bio trener prve ekipe.

Trenerski put započeo je u Dubravi, gde se i vratio 2013. godine, da bi pred kraj karijere vodio Zrinjevac 1937. Osvojio je i evropsko juniorsko srebro 1994. te zlato 1996. sa selekcijom Hrvatske,

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.