Izvor: RTS, 11.Avg.2020, 09:55

Preminuo legendarni fudbaler i trener Vladica Popović

Legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde Vladica Popović preminuo je u 86. godini života, saopštio je srpski šampion.
Popović je kao igrač ostavio dubok trag u crveno-belom dresu u periodu od 1953. do 1966. godine, a kao trener osvojio je Interkontinentalni kup u Tokiju 1991. godine.

Na petom je mestu večne liste Crvene zvezde po broju odigranih utakmica. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio pet titula >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šampiona Jugoslavije i tri Kupa.
Popović je pored Crvene zvezde nastupao za Štutgart, Štutgart Kikerse i Deportivo Kanarias, a karijeru je završio u Venecueli.
Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 20 utakmica. 
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlazak Vladice Popovića, vodio je Zvezdu do titule prvaka sveta

Izvor: Sportske.net, 11.Avg.2020

Još jedna tužna vest za sve ljubitelje sporta, preminuo je Vladica Popović...Proslavljeni fudbaler i trener, legenda Crvene zvezde Vladica Popović preminuo je u 85. godini života posle duže bolesti...Ono po čemu će Popović zauvek ostati upamćen jeste titula klupskog prvaka sveta sa Crvenom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.