Preminuo legendarni fudbaler Barselone Žozep Marija Fuste

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2023, 17:23

Preminuo legendarni fudbaler Barselone Žozep Marija Fuste

U karijeri je još igrao za Osasunu i Herkules.

Legendarni fudbaler Barselone i osvajač Evropskog prvenstva sa Španijom, Žozep Marija Fuste, preminuo je u 83. godini, saopšteno je na sajtu katalonskog kluba.

Fuste, koji je igrao u veznom redu, postao je sa Španijom 1964. godine prvak Evrope, kad je "crvena furija" u finalu savladala Sovjetski Savez.

Za Barselonu je igrao od 1960. do 1972. godine, a sa klubom iz Katalonije je osvojio tri Kupa kralja i dva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kupa sajamskih gradova.

Josep Maria Fusté, who made 406 appearances and scored 117 goals while starring for Barça from 1962 to 1972, has passed away.

Barça fans everywhere will always remember you. Rest in peace. pic.twitter.com/orSmpy4NLp

— FC Barcelona (@FCBarcelona) April 20, 2023

Odigrao je ukupno 406 utakmica za Barselonu u kojima je postigao 117 golova.

Od legendarnog fudbalera se orpostio i veliki rival Katalonaca, Real Madrid.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.