Preminuo legendarni Veljko Aleksić

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 20:38

Preminuo legendarni Veljko Aleksić

Ostavio je nemerljiv trag u srpskom fudbalu.

Legendarni fudbaler i kasnije profesor fudbala Veljko Aleksić preminuo je u 84. godini u Beogradu.

On je tokom šezdesetih godina XX veka nosio dres Crvene zvezde, a bio je deo tima Vojvodine koji je osvojio titulu prvaka Jugoslavije 1966. godine. Igrao je na poziciji napadača.

Posle toga je kao profesionalac nastupao u Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Opredelio za školovanje nakon igračke karijere i postao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je profesor fudbala na Fakultetu za fizičko vaspitanje.

Veljko Aleksić je bio autor studije o petogošnjem planu Crvene zvezde, koju je usvoljila skupština kluba 1986. godine i koja je imala cilj da klub u tom periodu osvoji neki evropski trofej. Kao što znamo, 1991. Zvezda je i postala šampion Starog kontinenta.

Kasnije je bio na čelu Više trenerske škole koju su završili skoro svi treneri koji radili u Srbiji u poslednjih trideset godina.

Mesto i vreme Aleksićeve sahrane biće naknadno objavljeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.