Preminuo kapiten Madervela

Izvor: B92, 29.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo kapiten Madervela



Kapiten škotskog Madervela Fil O'Donel preminuo je u subotu za vreme meča 20. kola nacionalnog prvenstva protiv Dandi Junajteda (5:3). 35-godišnji igrač sredine terena domaćeg kluba onesvestio se 12 minuta pre kraja utakmice i hitno je prevezen u lokalnu bolnicu u Madervelu, gde su lekari samo mogli da konstatuju njegovu smrt.

O'Donel je, pre Madervela, branio boje Seltika i engleskog Šefild Venzdeja.

Klub je saopštio da je igrač imao napad, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu precizirani detalji.

"Ovo je velika tragedija za Filovu porodicu. Svi u Madervelu su potreseni i sigurni smo da se svi u škotskom fudbalu isto osećaju. Fil nije samo bio inspirativan igrač i kapiten, već i inspirativna ličnost. Mi svi u klubu samo mislimo o njegovoj ženi Ajlin i njihovo četvoro dece", navodi se u saopštenju vlasnika kluba Džona Bojla.

Menadžer škotskog tima Mark Mekgi kazao je da su svi u klubu skrhani tom tragedijom.

"Ne želim da kažem ništa više od toga koliko je ovo razorno za klub i njegovu ženu i decu. Tako se svi osećamo danas. Ništa nije bitno", rekao je Mekgi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.