IN MEMORIAM: Arsenije Šoškić

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 19:46

IN MEMORIAM: Arsenije Šoškić

Imao je uspešnu novinarsku karijeru.

Veoma tužna vest za sve ljubitelje sporta, pošto je u 54. godini od posledica srčanog udara preminuo Arsenije Šoškić, poznati sportski novinar.

Najveći deo karijere proveo je u kompaniji Novosti, u kojoj je bio i urednik sportske redakcije, a istu funkciju je obavljao i na sportskom portalu Sportal (njegovoj ranijoj verziji). Poslednji profesionalni angažman imao je na portalu MaxBet sport.  Bio je još u Sportu, Presu, radio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je i kao dopisnik Nedeljnika, iz Madrida.

Izveštavao je sa Evropskog prvenstva u košarci 1995. godine u Atini kada je naša reprezentacija osvojila zlatnu medalju. Bio je i na evropskim prvenstvima u fudbalu 2000. u Belgiji i Holandiji i 2006. u Nemačkoj. Pratio je fudbalske klubove Partizan i Crvena zvezda, Fudbalski savez, pisao je i o malim sportovima. Njemu ništa nije bilo teško.

Tokom bogate, višedecenijske karijere izveštavao je sa najvažnijih sportskih događaja, s tim da se najviše bavio fudbalskom tematikom.

Ko god da ga je poznavao i sarađivao sa njim, pamtiće ga po dobrom. A ko je učio od njega, mogao je da nauči mnogo. Imao je širok krug prijatelja, a bio je jedan od novinara sa najvećim ugledom u sportskom novinarstvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.