Preminuo Zlatko Kranjčar

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 11:44

Preminuo Zlatko Kranjčar

Neka mu je laka zemlja.

Umro je bivši selektor Hrvatske Zlatko Cico Kranjčar, prenosi Večernji list.

Kranjčar je rođen 1956. godine, a umro je u bolnici nakon kratke i teške bolesti. On je otac fudbalera Nika Kranjčara.

Kranjčar je tokom igračke karijere (1973-1991) nastupao za Dinamo Zagreb, Rapid Beč i Sankt Pelten i na 582 utakmice postigao 257 golova.

Na 11 nastupa za Jugoslaviju dao je tri gola, a dva puta je nosio i dres Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i jednom bio strelac.

Po okončanju igračke karijere počeo je trenersku tokom koje je vodio više od 20 klubova i reprezentacija, uključujući Dinamo Zagreb, Rijeku i NK Zagreb, sa kojim je osvojio senzacionalnu titulu 2002, a predvodio je i Crnu Goru.

Poslednji angažman imao je kao selektor U23 selekcije Irana, koju je predvodio do kraja prošle godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćiro kroz suze: Meni je vrijeme, a ne Cici Kranjčaru

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2021

Zlatko Kranjčar preminuo je danas u Zagrebu u 66. godini nakon kratke i teške bolesti, a smrt Dinamove i hrvatske legende strelovito se proširila fudbalskim krugovima, a jedan od prvih koji je saznao vijest bio je Ćiro Blažević (86).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Preminuo bivši fudbaler i fudbalski selektor Hrvatske Zlatko Cico Kranjčar

Izvor: Danas, 01.Mar.2021

Bivši fudbaler i fudbalski selektor Hrvatske Zlatko Cico Kranjčar preminuo je danas u Kliničko-bolničkom centru Merkur posle kratke i teške bolesti, objavio je Index.hr.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.