Preminuo Ratomir Babić

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 11:35

Preminuo Ratomir Babić

Ratomir Raša Babić, dugogodišnji sportski radnik, preminuo je u 82. godini.

Tužnu vest za srpski fudbal potvrdio je FS Srbije u svom saopštenju u kojem je iztario saučešće porodici Ratomira Babića.

Babić je bio nekada predsednik Fudbalskog saveza Beograda i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Čovek koji je skoro čitav svoj život posvetio fudbalu, još od 1957. godine kada je zaigrao za Koceljevu iz rodnog kraja.

Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio njegova najveća ljubav, a prva funkcija u klubu iz Humske bila je kao član Saveta omladinske škole 1978. godine.

Bio je član Skupštine Partizana, Upravnog odbora kluba iz Humske, a u periodu kada su čelni ljudi kluba bili Mirko Marjanović i Dragan Đurić, potpredsednik Partizana.

Ratomir Babić se najviše isticao u radu omladinske škole, bio je dugo godina i predstavnik Partizana u Zajednici Superlige, zatim veoma aktivan i poštovan član Izvršnog odbora FSS.

Dolaskom na mesto predsednika Fudbalskog saveza Beograda učinio je da se Savez finansijski oporavi, osavremeni i postane stabilan.

Posle dolaska Slaviše Kokeze na mesto predsednika FSB, postao je počasni predsednik FS Beograda.

Bio je i član Komisije FSS za sprovođenje izbora, kao i dugogodišnji delegat na utakmicama najvišeg ranga domaćeg fudbalskog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TUŽNE VESTI ZA SRPSKI FUDBAL: Preminuo Ratomir Babić, čuveni funkcioner Partizana i FSS (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 19.Feb.2024

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni. Višedecenijski funkcioner Partizana i Fudbalskog saveza Ratomir Raša Babić preminuo je noćas u rodnoj Koceljevi u 83. godini života. „U 83. godini života preminuo je Ratomir Raša Babić, dugogodišnji sportski radnik, bivši predsednik Fudbalskog...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.