Preminuo Ilija Petković

Izvor: Sportske.net, 27.Jun.2020, 17:24

Preminuo Ilija Petković

Legendarni fudbaler i nekadašnji selektor naše reprezentacije danas je preminuo.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore, Ilija Petković, preminuo je danas u svojoj 74. godini.

Petković je imao obilno krvarenje zbog čira na dvanaestopalačnom crevu, a dodatni problem je napravio i koronavirus koji mu je ustanovljen po dolasku u bolnicu.

Bio je smešten na Urgentnom na Bežanijskoj kosi, a iako je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << drugačijih naznaka, on je danas, na veliku žalost, preminuo.

Bio je jedan od omiljenih selektora u ovom veku, verovatno najomiljeniji nakon Radomira Antića jer nas je odveo na Mundijal u Nemačkoj 2006. godine gde smo doživeli sva tri poraza.

Rođen je u Kninu 1945. godine, a svoju fudbalsku karijeru je proveo u OFK Beogradu, dok je bio i u Francuskoj gde je nastupao za ekipu Troa.

Za reprezentaciju Jugoslavije je igrao fantastično, posebno u polufinalnom meču Evropskog prvenstva protiv Engleske, Svetskog prvaka u tom trenutku, kada je Jugoslavija slavila sa 1:0 golom Dragana Džajića.

Bio je i član reprezentacije na Mundijalu 1974. kada je i dao gol u najubedljivijoj pobedi ikada na Mundijalima kada smo savladali Zair sa 9:0.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo legendarni Ilija Petković

Izvor: Radio 021, 27.Jun.2020

Srpski legendarni fudbaler i trener Ilija Petković preminuo je u 75. godini, posle kraće i teške bolesti...Fudbaler, kasnije trener i bivši selektor, bio je pozitivan i na virus korona. To je otkriveno nakon što je u bolnicu primljen zbog obilnog krvarenja...Naime, Petkoviću je pukao čir na dvanaestopalačnom...

Nastavak na Radio 021...

Umro nekadašnji fudbalski selektor Ilija Petković

Izvor: Danas, 27.Jun.2020

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Ilija Petković umro je danas u 75. godini nakon kratke i teške bolesti.

Nastavak na Danas...

I SVET TUGUJE: FIFA je ovako odala počast Iliji Petkoviću (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2020

Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore preminuo u 74. godini...Vest o smrti Ilije Petkovića, legendarnog fudbalra OFK Beograda i nekadašanjeg selektora državne zajednice Srbije i Crne Gore brzo se proširila među poklonicima najlepše sporedne stvari na svetu...Ipak, vest o tom žalosnom događaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.