Preminuo Andreas Breme

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 10:54

Preminuo Andreas Breme

Legendarni nemački fudbaler Andreas Breme preminuo je u 64. godini u Minhenu, prenose tamošnji mediji.

Kako se navodi, on je preminuo od srčanog udara.

Breme je bio član generacije koja je Nemcima donela titulu šampiona sveta 1990. u Italiji, a on je postigao gol sa penala za pobedu u finalu u Rimu protiv Maradonine Argentine 1:0.

Odigrao je 86 mečeva za reprezentaciju Nemačke i postigao osam golova.

Četiri godine ranije Breme je sa Nemačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgubio upravo od Argentine u finalu Mundijala u Meksiku.

U dresu nemačkog nacionalnog tima igrao je na još dva Svetska prvenstva 1986. i 1994. godine.

Nastupao je i u finalu Evropskog prvenstva 1992. godine, u kojem je Danska savladala Nemačku.

"FK Bajern je duboko šokiran iznenadnom smrću Andreasa Bremea. Zauvek ćemo čuvati Bremea u našim srcima kao svetskog šampiona i još više kao veoma posebnu osobu. On će uvek biti deo porodice FK Bajern. Počivaj u miru, dragi Andi", stoji u objavi Bajerna na zvaničnom sajtu.

Najveći deo klupske karijere Breme je proveo u milanskom Interu (1988-1992), a uz Bajern, u kom je bio od 1986. do 1988. bio je član i menačkih Sarbrikena i Kajzerslauterna, kao i španske Saragose.

U kratkoj trenerskoj karijeri predvodio je sa klupe klubove iz domovine - Kajzerslautern (2000-2002) i Unterhahing (2004-2005).

Na klupskom nivou sa Bajernom je 1987. godine osvojio Bundesligu, a te godine Bavarci su u finalu Kupa evropskih šampiona izgubili od Porta.

Sa Kajzerslauternom je osvojio Bundesligu 1998. godine i Kup Nemačke dve godine ranije, dok je sa Interom Seriju A osvojio 1989. godine, a Kup Uefa 1991. godine.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo legendarni fudbaler, pamtiće se njegov gol za svetsku titulu

Izvor: Luftika.rs, 20.Feb.2024

Legendarni nemački fudbaler, Andreas Breme, preminuo je u 64. godini, saopštili su inostarani mediji.. Čuveni Nemac je preminuo u noći između ponedeljka i utorka u Minhenu, a kao uzrok “Bild” navodi srčani zastoj.. Breme je hitno prebačen u bolnicu blizu svog stana, ali lekari nisu mogli da...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.